Connect with us

Revistateo.ro

Un copil sirian care nu se poate desparti de salvatorul sau. VIDEO

Inedit

Un copil sirian nu se poate desparti de salvatorul sau. VIDEO

Razboiul din Siria lasa in urma drame pe care mintea noastra nu le poate intelege usor. Vazand imagini cu copii care scapa dintr-un infern in care au copilarit sau in care s-au nascut ne putem da seama cam ce se intampla acolo.

Un videoclip postat recent pe Facebook ne arata inca o data dimensiunea reala a conflictului din Orientul Mijlociu. Mii de copii precum cel din imagine vor fi panditi toata viata de teama, iar increderea in oameni va fi aproape de zero.

Dupa ce a supravietuit unui atac aerian, micutul din imagine s-a atasat foarte tare de un asistent medical. A fost singura persoana care i-a aratat ca a trai in razboi nu este o condamnare pe viata. Asistentul care il tine in brate i-a redat increderea micutului care isi petrecea zilele printre bombe si praf, printre urlete si cladiri prabusite, in Alep.

Baiatul plange fara incetare cand asistentul medical vrea sa ii dea drumul, dupa ce i-a vindecat ranile fizice. Ceea ce medicul nu si-a imaginat niciodata a fost faptul ca micutul a inceput sa fi vindecat si sufleteste, de vreme ce a inceput sa tina la medicul care l-a facut bine. Sunt imagini greu de privit si va avertizam ca va pot afecta emotional.

Videoclipul postat de pagina de Facebook Inspire More a fost impartasit de peste 1.400 de persoane si este unul din cele mai comentate clipuri de pe Internet din ultimele ore.

Lumea se confrunta la ora actuala cu cel mai ridicat numar de refugiati din istorie, in urma razboaielor, conflictelor si persecutiei.

Acest numar creste in permanenta. Aproximativ 12 milioane de sirieni si-au parasit locuintele, in timp ce 4 milioane dintre ei au ajuns in state vecine. Conform unui raport realizat de UNICEF in martie 2015, 5,6 milioane de copii din Siria si alte 2 milioane din Irak sunt refugiati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top