Connect with us

Revistateo.ro

Un bărbat din Sibiu a vrut să fure un avion NATO. Inițial pusese ochii pe o mașină

Stiri

Un bărbat din Sibiu a vrut să fure un avion NATO. Inițial pusese ochii pe o mașină

Bărbatul care a intrat ilegal în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu va fi supus unei expertize psihiatrice, au anunțat pentru Tribuna, surse neoficiale.

Se pare că în ziua incidentului, a văzut un avion NATO aterizând la Sibiu și a sărit gardul, împreună cu un minor, cu intenția de a fura avionul și a ajunge în Germania. Văzând că avionul nu a ajuns până în preajma lor, se pare că cei doi ar fi decis să încerce să fure o mașină, moment în care au fost prinși.

Povestea lor este însă una extrem de ciudată. Potrivit surselor din interiorul anchetei, inițial cei doi au vrut să fure o mașină din incinta RAR ca să meargă în Germania, dar toate erau închise și au renunțat. Când se întorceau spre oraș au zărit avionul aterizând și așa le-a venit ”ideea” că l-ar putea fura. Totul s-a petrecut ziua în amiaza mare.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu, incidentul s-a produs în jurul orei 15.00, în ziua de 22 martie, când în incinta Aeroportului Internațional Sibiu se afla un avion de linie.

Știre inițială:

Două persoane au reușit să intre ilegal în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu, după ce au sărit gardul în apropierea remizei de pompieri și au încercat să fure o mașină.

Incidentul a avut loc la finalul lunii martie, dar a fost făcut public miercuri de prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, care a cerut reprezentanților Consiliului Județean Sibiu să sporească măsurile de securitate, având în vedere și faptul că anul viitor Sibiul va găzdui Summitul UE.

”În data de 22 martie 2018 două persoane, un adult și un minor, au escaladat gardul de protecție al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au intenționat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinși de către personalul aeroportuar care a gestionat situația conform procedurilor, iar cei doi au fost preluați de către Poliția Transporturi pentru cercetări”, se arată într-un răspuns al reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu.

Aeroportul a pus la dispoziția poliției materialele video care au surprins momentul în care cei doi au pătruns în perimetrul aeroportului.

”Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor. Acest incident a fost raportat și Autoritatății Aeronautice Civile Române, autoritate competentă în domeniul securității aviației civile”, mai transmit reprezentanții Aeroportului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top