Connect with us

Revistateo.ro

Un antropolog iti spune de cati prieteni ai nevoie cu adevarat in viata

Stiri

Un antropolog iti spune de cati prieteni ai nevoie cu adevarat in viata

De cati prieteni ai nevoie in viata? E adevarat ca pe cei adevarati ii poti numara pe degetele de la o mana? Vezi ce spune un cunoscut antropolog despre relatiile interumane.

Antropologul Robin Dunbar sustine ca un om poate retine 150 de persoane, insa doar 5 pana la 10 dintre acestea intra in sufletul fiecaruia cu adevarat. Asadar, teoria potrivit careia prietenii adevarati pot fi numarati pe degetele de la o mana este cat se poate de veritabila.

Se spune ca numarul persoanelor apropiate care apar in viata noastra ramane constant de-a lungul existentei noastre. Fiecare persoane interactioneaza in mod frecvent cu maxim 3-5 persoane, cele mai apropiate de suflet, care se pot schimba de la o perioada la alta.

VIDEO: poveste de prietenie pe patul de spital. Este INCREDIBIL ce face un bolnav pentru colegul de salon orb

Zodia cu cei mai multi prieteni

Atunci cand pierzi un prieten adevarat realizezi ca de fapt nu iti era chiar asa apropiat si sincer cum credeai. Astfel de lucruri se intampla foarte des si sunt ca un dat, o lege a vietii, sustin psihologii si antropologii americani.

De cati prieteni ai nevoie cu adevarat atunci cand „lumea nu e suficienta”?

„Lumea nu e suficienta”, spune melodia lui Garbage, „insa e un loc perfect pentru start. Pentru a incepe sa iubesti”. Asadar, oricat de multi prieteni ti-ai dori aproape, trebuie sa stii ca cei adevarati sunt cei pe care ii poti numara pana la 3, maxim pana la 5.

Antropologul Robin Dunbar sustine ca mintea noastra are o limita de stocare de 150 de persoane. Din acesti 150 de oameni pe care ii retinem, in functie de viata noastra sociala ori de locul de munca, abia 10 ajung sa ocupe un loc in sufletelul nostru.

In viziunea scepticismului barojian, nu prea avem nevoie de prieteni

Asadar, de cati prieteni AVEM NEVOIE cu adevarat? Scriitorul spaniol Pio Baroja y Nessi sustinea ca un prieten pentru toata viata nu e suficient, doi sunt prea multi, iar trei sunt imposibili, insa cei pasionati de literatura cunosteau foarte bine natura maestrului care a lansat curentul scepticismului barojian.

Fie ca vorbim despre pildele marilor carturari ori de studiile facute de antropologi, este clar ca nu ai nevoie de toata lista de Facebook pentru a spune ca ai prieteni adevarati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top