Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Busu: „Este greu de spus…”

După ce marți seara a suferit un infarct imediat după un spectacol pe care l-a susținut pe scena Filarmonicii din Craiova, Florin Busuioc a suferit o intervenție chirurgicală, apoi a fost transportat la București, unde se află internat la Terapie Intensivă la Spitalul Fundeni din București.

Acum, Busu se află la terapie intensivă, iar medicii din Capitală au ajuns la concluzia că ar putea avea nevoie de un al doilea implant de stent. Iar problemele nu se opresc aici, anunţă celebrul doctor Tudor Ciuhodaru. Acesta a anunțat care sunt șansele ca celebrul prezentator să facă un alt infarct în următorii ani.

„Este greu de spus evoluţia ulterioară. Aceste vizite într-o secţie de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o ţară în care infecţiile nozocomiale sunt prezente. Este o situaţie alarmantă. Unul din cinci supravieţuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani„, a spus reputatul cadru medical, pentru România TV.

Citește și: Magda Vasiliu îl atacă pe Raed Arafat în cazul Busuioc. Ce ar fi omis medicul

Sora actorului și prezentatorului tv, Raluca Iorga, a vorbit zilele trecute despre starea de sănătate a acestuia, pe rețelele sociale.

Citește și: Sora lui Busu confirmă îngrijorările: „Lupta va fi lungă!”

„Vă mulţumim din suflet tuturor pentru urările de bine şi sănătate adresate fratelui meu. Starea lui e stabilă deocamdată, însă lupta va fi lungă probabil. O rugăciune i-ar prinde bine. Doamne ajută.

Nu e tocmai bine, are mai multe probleme, cu rinichii, cu plămânii și medicii încearcă să le rezolve.”, a răspuns Raluca mesajelor prietenilor.

Medicul care l-a operat pe prezentatorul TV a vorbit despre intervenția chirurgicală

„Da, este adevărat că şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înţeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic.

A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic”, a declarat doctorul Paul Traşcă, pentru MEDIAFAX.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top