Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORA. Focar cu 33 de cazuri de Hepatita A la Buzau

Stiri

ULTIMA ORA. Focar cu 33 de cazuri de Hepatita A la Buzau

Un focar cu 33 de cazuri de hepatita A virala a fost depistat in municipiul Buzau, iar cei afectati sunt copiii cu varstele cuprinse intre 1 si 16 ani. Autoritatile sanitare au inceput demararea procedurilor pentru vaccinare in scolile din Buzau, prioritate fiind scoala si gradinita zonei unde a fost descoperit focarul de infectie.

Focarul a izbucnit pe Aleea Gradinilor din Buzau, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau. Zona unde exista acest focar de Hepatita A virala nu este alimentata suficient cu apa, existand o singura sursa de apa la 500 de persoane. Dintre cele 500 de persoane, jumatate sunt copii.

23 dintre copiii depistati cu hepatita A au fost deja internati in spital deoarece in aceste cazuri boala este agravanta. Epidemiologii si medicii buzoieni sustin ca situatia se poate inrautati de la o ora la alta, intrucat focarul se extinde vazand cu ochii. Pentru ca situatia sa nu se extinda s-au luat si primele masuri: dezinfectia in clase si vaccinarea imediata a copiilor din scoli si gradinite.

„Gradul de sanitatie a zonei este de inalt risc epidemiologic, la fel si gradul de receptivitate a populatiei, in zona respectiva locuind 500 de persoane din care 200 de copii. Referitor la actiunile intreprinse de reprezentantii DSP va comunicam ca au fost facute dezinfectii la locuintele copiilor bolnavi, precum si in colectivitatile pe care le frecventeaza acestia, au fost demarate actiunile de imunoprofilaxie specifica adresata copiilor contacti directi, in paralel si investigarea serologica a contactilor receptivi, au fost initiate actiuni de educatie sanitara si instruire cu privire la conduita in vederea limitarii imbolnavirilor”, a declarat directorul DSP Buzau, Daniela Dumitru, pentru agentia Mediafax.

Un studiu alarmant arata ca peste 500 de milioane de persoane la nivel global sufera de o forma a hepatitei, dintre care 600.000 in Romania, tara noastra situandu-se pe locul 2 la nivel european. In acelasi timp, tot potrivit datelor oficiale europene, Romania figureaza pe locul 25 in randul statelor din Europa in privinta nivelului de investigatie, preventie si tratament.

MAI MULTE INFORMATII DESPRE HEPATITA SI FORMELE DE PREVENTIE CLICK AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top