Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. Ce se va întâmpla cu produsele cosmetice de pe piață

Stiri

ULTIMA ORĂ. Ce se va întâmpla cu TOATE produsele cosmetice de pe piață

În 2014, guvernul a abrogat legea 178/2000 privind produsele cosmetice pentru a urma să se ralieze la regulile europene în domeniul produselor de înfrumusețare, așa cum cere Uniunea Europeană. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre care prevede puterea Ministerului Sănătății inclusiv de a interzice anumite fonduri de ten, farduri sau rujuri de pe piață.

Ministerul Sănătății are de astăzi atribuții în reglementarea și administrarea bazelor de date în domeniul produselor cosmetice, se arată pe site-ul instituției. Ministerul Sănătății va avea îndatorirea de a supraveghea, analiza și inspecta piața de produse cosmetice din România, lucru care nu s-a întâmplat până acum, deoarece nu exista o acoperire legală.

CITEȘTE ȘI: PARABENII, UN PERICOL PENTRU SĂNĂTATE

Totodată, Ministerul Sănătății va fi obligat să avertizeze populația atunci când depistează chimicale periculoase sănătății în produsele de machiaj. Specialiștii din cadrul ministerului vor avea acces la informațiile fără acces publicului despre ce conțin cu adevărat produsele cosmetice vândute pe piață, adică ce substanțe se folosesc la fabricarea acelor produse de înfrumusețare. În urma unor testări, produsele vor primi aviz pozitiv sau negativ, putând fi chiar retrase de pe piață dacă afectează sănătatea clienților.

Produsele cosmetice de pe piață conțin o serie de chimicale care pot fi dăunătoare sănătății. Parabenii, de exemplu, care se găsesc în mai mule produse (mai ales în deodorante) a fost asociat de cercetători cu apariția cancerului la sân, întrucât aceștia favorizează umflarea celulelor și formarea nodulilor din jurul sânilor. De asemenea, anumite fonduri de ten sau pudre provoacă iritații care distrug tenul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top