Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

Apel disperat făcut de Ministerul Sănătății după ce gripa a făcut noi victime

Gripa face tot mai multe victime în România. Numai în ultimele 24 de ore au murit trei persoane, iar până acum bilanțul nefericit a ajuns la 29.

Gripa face victime

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi că au fost confirmate alte trei decese cauzate de gripă, notează realitatea.net.

Este vorba, din primele informații, despre doi bărbați de 41 de ani și 35 de ani și o bătrână de 84 de ani.

INSP susține că bărbații erau din județul Iași și nu au fost vaccinați împotriva gripei și răcelii, ba aveau și câteva probleme de sănătate care au agravat starea lor de răceală.

Femeia de 84 de ani care s-a stins din cauza gripei era din București, conform surselor oficiale.

CITEȘTE ȘI: Peste 10.000 de cazuri de rujeolă în România. Care sunt cele mai afectate județe

Tu stii care e diferenta dintre raceala si gripa?

Ministerul Sănătății, condus acum de doamna Sorina Pintea, a transmis populației care sunt măsurile pe care trebuie să le ia pentru a preveni astfel de tragedii.

De asemenea, s-au demarat o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul spitalelor, școlilor sau farmaciilor, Sorina Pintea vorbind inclusiv despre un triaj în școli.

Managerii de spitale cu răspunderi uriașe în această problemă căci trebuie să se asigure că sunt respectate măsurile igienico-sanitare în unitățile sanitare și că personalul medical are necesarul pentru a trata pacienții.

Ministrul a mai cerut tuturor direcțiilor de sănătate publică să prezintă cât mai urgent situația stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă.

Unitățile sunt obligate prin lege să ceară suplimentarea stocurilor dacă este necesar, ori dacă medicii nu mai fac față.

Și farmaciile trebuie alimentate cu medicamente, căci în această perioadă tot mai mulți români răcesc și au nevoie de tratamente specifice tipului lor de răceală sau gripă.

Cadrele medicale sunt obligate să facă un triaj în grădinițe și școli astfel încât să se evite răspândirea virusului gripal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top