Connect with us

Revistateo.ro

Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN

Stiri

Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN

Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă specialiştii în sănătate o constituie automedicamentaţia. De cele mai multe ori, oamenii nu mai trec şi pe la cabinetul medicului atunci când suferă de dureri, astfel că merg direct la farmacie, pentru a-şi cumpăra o doză de ibuprofen, care să le reducă nevralgiile. Problema apare atunci când dozajul recomandat este depăşit, moment în care creşte riscul de infarct ori accident vascular cerebral.

CITEŞTE ŞI: 7 moduri surprinzătoare de utilizare a aspirinei

Într-un raport publicat zilele acestea, EMA avertizează că o doză de ibuprofen mai mare de 2.400 miligrame pe zi este extrem de periculoasă pentru pacienţi.

Cu toate acestea, specialiştii spun că nu s-a găsit niciun risc la cei care respectă doza maximă recomandată, de 1.200 miligrame pe zi. Studiile mai arată că o doză obişnuită la adulţi variază între 200 şi 400 de miligrame, de trei ori pe zi, motiv pentru care nu ar trebui să depăşim aceste cifre.

Ibuprofenul, în prezent cel mai întrebuinţat pentru tratarea nevralgiilor şi a inflamaţiilor, a apărut pe piaţa medicamentelor în 1960, iar în acest moment pastilele se vând fără reţetă în majoritatea ţărilor europene, printre care şi România.

Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN. Conform celor de la Agenţia Europeană a Medicamentului, riscul generat de administrarea în exces a ibuprofenului este asemănător cu cel al diclofenacului, a cărui utilizare a fost îngrădită în 2013, iar pacienţii care au diferite afecţiuni cardiovasculare trebuie să treacă mai întâi pe la doctor, iar apoi pe la farmacie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top