Connect with us

Revistateo.ro

Uite cum învârte Papa Francisc mingea de baschet

Inedit

Uite cum învârte Papa Francisc mingea de baschet

Papa Francisc i-a primit într-o vizită specială pe cei de la Harlem Globetrotters, o celebră echipă de baschet din străinătate, care i-au adus în dar un tricou cu totul special.

Sportivii efectuau un turneu în Italia şi au decis să facă o vizită şi la Vatican, reşedinţa Papei Francisc, informează bbc.com.

CITEŞTE ŞI: Papa Francisc vrea să demisioneze

Şeful bisericii catolice a primit de la jucătorii de baschet propriul său echipament, incluzând un tricou cu însemnele echipei, alături de numele „Papa Francisc”, numerotat pe spate cu 90.

Pe lângă fotografiile oficiale alături de Papă, cei de la Harlem Globetrotters au lăsat la o parte regulile de conduită impuse de statutul Suveranului Pontiv şi i-au arătat acestuia câteva trucuri de aruncare la coş, iar la un moment dat un jucător i-a arătat reprezentantului bisericii cum să învârtă mingea de baschet pe deget.

sursa foto news.nationalpost.com

sursa foto news.nationalpost.com

Fiind un Papă destul de modern, acesta nu s-a sfiit sa încerce de câteva ori tehnica şi aproape că i-a reuşit, cu toate că nu mai făcuse asta niciodată.

Echipa Harlem Globetrotters a fost fondată în 1926, iar în 2000, un alt Papă, Ioana Paul al II-lea, primea titlul onorific de membru al echipei de baschet, în timpul unei alte vizite în capitala bisericii catolice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top