Connect with us

Revistateo.ro

Uite cum arată CEL MAI SCUMP RUBIN DIN LUME

Inedit

Uite cum arată CEL MAI SCUMP RUBIN DIN LUME

Nestemata este un rubin extras birmanez, are 25,5 carate şi nu există femeie în lume care nu şi-ar dori să-l poarte la deget.

Cel mai scump rubin din lume a iscat ceva controverse în cadrul licitaţiei de vânzare, iar la final piatra peţioasă a fost cumpărată de un colecţionar prin telefon, al cărui nume nu a fost făcut public. Cu un preţ de 28,2 milioane de dolari, nestemata a ajuns pe primul loc în topul rubinelor vândute vreodată.

sursa foto charlotteobserver.com

sursa foto charlotteobserver.com

CITEŞTE ŞI: Ce talismane să porți în funcție de zodia ta

„Sunrise Ruby” are culoarea „sângelui de porumbel”, cea mai apreciată trăsătură la rubine şi este montat pe un inel Cartier. Înainte de licitaţie, valoarea inelului inedit era estimată între 12 şi 18 milioane de dolari, astfel că aşteptările casei de licitaţie au fost cu mult depăşite.

sursa foto corriere.it

sursa foto corriere.it

Pe lângă recordul depăşit în cazul unui rubin, preţul de vânzare a reprezentat şi o premieră pentru casa de bijuterii Cartier, au declarat reprezentanţii casei Sotheby’s, cea care a organizat licitaţia.

În cadrul licitaţiei a mai fost vândut şi un diamant roz, ce a aparţinut nepoatei lui Napoleon I, al cărui preţ final a fost de 15,9 milioane de dolari, asta după ce piatra extrem de rară era estimată la o valoare între 14 şi 18 milioane de dolari.

Un alt record de preţ a fost atins şi de un colier din două rânduri de perle naturale, bijuterie foarte rară, vândută cu 7,05 milioane de dolari, au mai declarat casa de licitaţii din Elveţia.

453 dintre cele 484 loturi puse în vânzare au fost achiziţionate în cadrul licitaţiei, generând încasări într-o singură zi de peste 162 milioane de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top