Connect with us

Revistateo.ro

Uite cum alegi corect un pepene

Stiri

Uite cum alegi corect un pepene

Vara a început să încarce tarabele cu bunătăţi de sezon, motiv pentru care te sfătuim cum să alegi un pepene delicios, proaspăt cules.

Îi găsim pe toată durata verii, iar mulţi dintre noi îi consumă zilnic. Fie că optăm pentru cei verzi ori cei galbeni, pepenii sunt de departe cea mai bună variantă pentru a ne răcori, a scăpa de foame şi chiar de a slăbi. Cum îi alegem însă?

În primul rând trebuie verificat butonul unui pepene, adică partea care a stat pe pământ, căci acesta trebuie să fie cât mai mare şi de culoare galbenă.

Un alt truc prin care ne dăm seama că un pepene este copt fix cât trebuie este să batem în el cu degetul. Dacă sună a gol este ideal pentru mâncat.

CITEŞTE ŞI: Cum prepari în doar 3 minute cel mai eficient remediu de detoxifiere cu MENTĂ

Şi aspectul cojii ne ajută să deosebim un pepene copt de unul verde. Partea de la suprafaţă trebuie să fie cât mai mată, căci dacă luceşte înseamnă că produsul de pe tarabă a fost cules înainte de termen.

Un pepene copt şi zemos poate fi recunoscut şi dacă îl ţinem în mâini. Unul mare trebuie să fie şi greu, semn că a acumulat suficientă apă.

Dacă nu vrei să te păcăleşti atunci când cumperi un pepene trebuie să ai în vedere şi aspectul său uniform. Dacă acesta este rotund sau oval, însamnă că a avut suficient timp pentru a se dezvolta şi nu a fost cules când încă era necopt.

În final, albinele îţi pot spune dacă un pepene este copt sau nu. Caută mici înţepături în coaja acestuia şi dacă le găseşti, înseamnă că pepenele este perfect copt, căci a atras şi insectele cu savoarea sa.

Sursa foto lifehack.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top