Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Uite ce se intampla in gura ta cand mesteci guma!

Guma de mestecat este pentru multi dintre noi un ‘aliment’ indispensabil. Fumatorii poarta mereu un pachet de gume la ei pentru a acoperi mirosul de tutun din gura, iar alte persoane pur si simplu adora savoarea acesteia sau le place sa faca balonase.

Vezi ce se intampla in gura ta cand mesteci guma si care sunt efectele asupra sanatatii tale.

A mesteca guma poate parea un obicei inofensiv, insa studii recente arata ca poate avea consecinte nebanuite asupra sanatatii.

Mestecatul gumei poate duce, de pilda, la aparitia cariilor. Trebuie sa alegi cu mare atentie guma pe care o amesteci intrucat cele foarte dulci contin o cantitate prea mare de zahar. Zaharul este inamicul numarul unu al dintilor. Erodeaza smaltul acestora si duce la aparitia cariilor, facand dintii mai sensibili la diferite alimente.

De asemenea, daca mesteci foarte mult timp guma de mestecat, risti sa iti pui in pericol mandibula. Medicii avertizeaza asupra disfunctiei temporo-mandibulare care se manifesta prin dureri ale mandibulei ori ale muschilor masticatori si ale articulatiei temporo-mandibulare (cea prin care maxilarul infecior se leaga de craniu).

Mestecatul gumei suprasolicita articulatiile si muschii fetei, iar asta provoaca dureri ale gatului si dureri serioase de cap. Mestecatul excesiv al gumei poate duce pana la aparitia durerilor de urechi si mai ales de dinti.

CITESTE SI: 4 probleme de sanatate pe care le ascund DINTII STRAMBI

CITESTE SI: Cum scapi de DUREREA DE DINTI cu… masaj

Guma de mestecat nu provoaca probleme doar in interiorul cavitatii bucale ci si la nivel gastrointestinal. Mestecatul acestui aliment dulce si savuros produce o tulburare gastrointestinala numita sindromul intestinului iritabil.

Atunci cand mestecam guma, intra si mai mult aer in organismul nostru ceea ce duce la balonare si dureri abdominale severe.

Guma de mestecat contine si mercur, iar mercurul nu este benefic pentru sanatatea noastra. Intoxicatia cu mercur poate duce la dureri abdominale insuportabile, greata, respiratie dificila, afectarea memoriei si tulburari de vedere sau auditive.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top