Connect with us

Revistateo.ro

medicamente

Inedit

Uite ce păţeşti dacă iei două pastile de PARACETAMOL

Paracetamolul este un medicament care se poate lua şi fără reţetă medicală, fiind în topul analgezicelor folosite de deferiţi bolnavi. Mai nou, se pare că acesta ajută şi la diminuarea durerilor emoţionale, conform theguardian.com.

Un studiu recent, ce aparţine unor oameni de ştiinţă americani, spune că acetaminofenul, sau paracetamolul, poate avea şi alte efecte secudare, pe lângă cel al reducerii nevralgiilor, ducând la o scădere a reacţiilor emoţionale a pacienţilor care îl folosesc.

CITEŞTE ŞI: Regenerarea inimii, realizată de mai mulți cercetători

„Pe lângă utilizarea în combaterea durerii, acetaminofenul poate fi văzut ca un medicament universal de atenuare a reacţiilor emoţionale”, a declarat Geoffrey Durso, psiholog Ohio State University.

Uite ce păţeşti dacă iei două pastile de PARACETAMOL. Durso a făcut propriul experiment şi le-a administrat celor 82 de studenţi, care au luat parte la cercetare, fie o pastilă de paracetamol de 1000 miligrame, fie una identică, doar că era de tip placebo. După ce a trecut o oră, psihologul le-a arătat cursanţilor 40 de fotografii, alese special pentru a declanşa anumite răspunsuri emoţionale puternice.

După ce au fost puşi să acorde anumite calificative, rezultatele au arătat că cei care luaseră paracetamol au avut reacţii emoţionale mai slabe, în sensul că pozele vesele au fost percepute mai puţin pozitive, în timp ce acelea negative nu au mai părut la fel de supărătoare.

„Cei cărora li s-a administrat acetaminofen nu au avut aceleaşi vârfuri ale reacţiilor emoţionale precum cei cărora li s-a dat un placebo”, a afirmat Baldwin Way, coautor al studiului.

Autorii studiului vor acum să experimenteze şi alte analgezice, precum ibuprofenul sau aspirina, pentru a se vedea dacă şi acestea au acelaşi efect.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top