Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce trebuie să știi despre inghețarea ovulelor

Educatie

Tot ce trebuie să știi despre inghețarea ovulelor

Odată ce marile companii au început să ofere angajatelor oportunitatea de a-și îngheța ovulele, se presupune că tot mai multe femei vor apela la această procedură care le promite că pot avea copii la orice vârstă își doresc. Iată ce trebuie să știi despre înghețarea ovulelor!

1. Cu cât ovulele sunt mai tinere, cu atât sunt mai mari șansele. Să aștepți până la 40 de ani pentru a-ți îngheța ovulele este echivalent cu încercarea de a rămâne însărcinată la 40 de ani. Vârsta optimă pentru această procedură este 20 de ani. Din nefericire, prea puține femei apelează la această soluție înainte de 30 de ani. Cu toate acestea, nu vârsta este impedimentul major. Testarea inițială determină dacă această opțiune este una viabilă pentru tine.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREIERUL TĂU ÎN TIMPUL UNUI ORGASM

2. Prețul este cam piperat. Poate că cel mai mare obstacol pentru majoritatea femeilor este prețul ridicat al acestei proceduri. Specialiștii estimează că suma totală este de aproximativ 10.000 de dolari, plus 500 de dolari pe an pentru depozitare. Așadar nu e de mirare că femeile de 20-30 de ani nu stau la coadă pentru a-și îngheța ovulele, nu?

3. Totul durează aproximativ 2 săptămâni. Întregul proces, de la prima vizită la medic, până la depozitarea ovulelor, durează 2 săptămâni. Sunt necesare aproximativ 4 vizite la clinica de fertilizare și câteva teste pentru a verifica dacă ovulele tale sunt sănătoase.

4. Nu există nici o garanție. Faptul că apelezi la această procedură, nu îți oferă nici o garanție că înghețarea ovulelor va conduce la o viitoare sarcină. Cu toatea cestea trebuie să știți că înghețarea ovulelor nu scade fertilitatea sau șansele de a concepe în mod natural.

5. Nu doare. Procedura în sine este ușoară și nu vă afectează. Se administrează zilnic injecții cu hormoni pentru a stimula ovarele să producă mai multe ovule. Conform specialiștilor, injecțiile se administrează cu ajutorul unui ac foarte mic, pe care majoritatea femeilor nici nu îl simt. Procedura de recoltare a ovulelor se face sub sedare intravenoasă și nu necesită incizii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top