Connect with us

Revistateo.ro

Tornadă în Teleorman. Vreme extremă în România

Meteo

Tornadă în Teleorman. Vreme extremă în România

Vremea a luat-o razna în țara noastră. Previziunile meteorologilor s-au adeverit. În urmă cu mai mulți ani, specialiștii ne-au avertizat că vom avea parte de fenomene cu care nu ne-am mai confruntat niciodată.

Dacă acum 10 ani tornadele se producea izolat, în 2018 am ajuns să vorbim aproape zilnic despre astfel de manifestări ale vremii.

Cea mai recentă tornadă a avut loc în județul Teleorman. Tornada a fost vizibilă la intrarea în Satul Vechi, nord-vestul acestui județ. Satul de unde s-a văzut tornada este aproape de Roșiorii de Vede.

Județul a fost recent sub cod portocaliu de vreme severă, iar aici au mai avut loc astfel de manifestări extreme, fiind una din zonele care s-a confruntat cel mai des cu inundațiile și seceta.

Vremea va fi în continuare periculoasă. Informare meteo valabilă până la ora 21

„Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 21 – 29 iunie ora 21. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

CITESTE SI: Fenomene meteo extreme în România. Tornadă la Timișoara, furtună de nisip în Craiova

Un puternic ciclon se apropie de România

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină”, se arată pe site-ul meteoromania.ro, site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

„În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ”, mai scrie pe site-ul Meteo România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top