Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Top 5 trucuri-SOC de la bunica pentru a spala diverse obiecte din bucatarie

Stiai ca poti spala vasele si alte obiecte de bucatarie cu zat de cafea, otet de mere sau gheata si sare? Vezi ce trebuie sa folosesti, conform sfaturilor bunicii.

Top 5 trucuri-soc de la bunica pentru a spala diverse obiecte din bucatarie:

1. IBRICUL SE CURATA CU OTET DE MERE

Ibricul sau presoul de cafea se curata cel mai bine cu otetul de mere, ne spune bunica. Lasati solutia in ibric mai multe ori si apoi clatiti bine cu apa. Ibricul tau va arata ca nou.

2. CURATA RAZATOAREA CU CARTOFI!

Daca exista resturi alimentare pe razatoarea ta metalica (grasime sau bucati de la legumele si fructele pe care le-ai preparat ultima oara), freaca bine razatoare cu bucati de cartofi. Amidonul va curata ustensila mult folosita.

3. SPALA CESTILE DE CAFEA CU GHEATA SI SARE

Pune cateva cuburi de gheata in ceasca ta de cafea si apoi adauga doua lingurite de sare. Zaharul lipicios si cafeaua vor disparea imediat.

4. CURATA TOCATORUL DE CARNE CU BICARBONAT DE SODIU

Pune bicarbonat de sodiu pe tocatorul de carne si apoi sterge-l cu o carpa umeda. Vei vedea ca va fi ca nou!

bunica - 16082015 - 3

5. PAHARELE DE CRISTAL SE SPALA CU ZATUL DE CAFEA

Poti curata paharele de cristal cu zatul de la cafeaua de dimineata. Adauga apoi otet si apa si clateste bine cu apa rece, la final.

Sursa foto: sodahead.com, reshareit.com

CITESTE SI: Vezi cum să întreţii maşina de spălat vase

Maşina de spălat vase a devenit un accesoriu aproape indispensabil în casa oricărei gospodine.

Umple chiuveta din bucătărie pe jumătate cu apă şi adaugă 2 căni de oţet, pentru a pune la curăţat părţile rabatabile ale maşinii de spălat în timp ce îi cureţi părţile laterale si baza. Dacă nu vrei să foloseşti oţet, poţi utiliza zeamă de lămâie sau produse speciale pentru curăţarea maşinii de spălat vase.

Curăţă mizeria depusa în găurile braţelor rotative.Verifică dacă apa poate trece prin aceste găuri, în caz contrar maşina nu va funcţiona corespunzător. Pentru înlăturarea mizeriei poţi folosi beţişoare de urechi sau scobitori, în funcţie de mărimea găurilor

Scoate rafturile şi suporturile din maşina de spălat vase cu grijă. Dacă acestea sunt mici, le poţi pune în soluţia din chiuvetă, pentru a le curăţa, dacă sunt mari şi nu încap, sterge-le cu o cârpă înmuiată în soluţia din apă şi oţet.

Sterge marginile uşii şi garnitura de etanşare. Aceste părţi nu intră în contact cu apa, când maşina spală vasele. Foloseşte o cârpă moale.

Foloseşte maşina de spălat vase în mod regulat, pentru a impiedica acumularea de resturi de mâncare şi de mizerie în interiorul acesteia. Astfel, nu va trebui să o cureţi foarte des. Ocazional, este indicat să treci maşina printr-un ciclu de spălare scurt, cu consum mic de apă, fără vase în interior.

Dă drumul la apă caldă în chiuvetă, înainte de a porni maşina de spălat vase. Aceasta va curăţa mai bine vasele dacă apa e fierbinte. Din cand în când foloseşte apă cu oţet, pentru un ciclu de spălare, fără vase, pentru curăţarea maşinii în interior.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top