Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Top 5 pozitii de yoga impotriva durerilor de cap

Locuitorii Orientului isi trateaza aproape orice boala sau durere cu ajutorul tehnicilor yoga. Din invataturile acestora am ‘furat’ si noi cateva trucuri pentru a alina durerile de cap.

Top 5 pozitii de yoga impotriva durerilor de cap:

1. POZITIA FETUSULUI

Stai pe covor in pozitia fetusului, aceeasi in care dormi in patul tau. Intinde bratele cat poti tu de tare si ramai in acea pozitie. Incearca sa iti rotesti umerii. Scoala-te si apoi roteste-ti capul de cateva ori, dar nu mai mult de 5 secunde.

CITESTE SI: 4 exerciţii de yoga care fac minuni pentru spatele tău

2. POZITIA PIRAMIDALA

Treci apoi la urmatoarea pozitie yoga. Stai sub forma piramidala (cu picioarele incrucisate, ca si arabii cand iau masa pe covor) si tine palmele in fatele iar coatele trebuie sa fie lipite de genunchi. Inspira si expira adanc: tine inspiratia 10 secunde si expiratia 5 secunde. Fa asta de 10 ori.

3. POZITIA PIRAMIDALA CU MAINILE LA TAMPLE

Pune-ti mainile la tample si apasa puternic in punctele energetice pe care le simti dureroase. Fa acelasi exercitiu al respiratiei ca la punctul doi cu mentiunea ca in acest timp trebuie sa presezi bine tamplele cu ajutorul degetului mare.

4. CU GENUNCHII LA PIEPT

Pune-te pe burta si apoi ridica genunchii la piept. Intinde mainile lateral si apoi in fata (foto articol) si concentreaza-te asupra durerii de cap. Incearca sa o simti cu cea mai mare putere apoi inspira si expira adanc de 5 prin prin tehnica descrisa mai sus.

CITESTE SI: Ce este YOGA FACIALĂ. Avantaje și beneficii
5. PICIOARELE DUPA CAP

Incearca sa duci picioarele dupa cap si stai asa timp de 15 secunde. E greu sa le duci pe amandoua din prima asa ca, pentru inceput incearca doar cu un picior. Se activeaza centrii nervosi blocati de durerile insuportabile de cap.

Sursa foto: entremujeres.clarin.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top