Connect with us

Revistateo.ro

Un cunoscut medic neurochirurg avertizează asupra durerilor de cap. Ele pot ascunde afecțiuni grave.

Sanatate

Avertismentul unui cunoscut medic: „”Cel mai comun simptom al unei tumori cerebrale e acest tip de durere de cap””

“Tumoră cerebrală” este diagnosticul pe care-l primesc anual zeci de mii de pacienți din întreaga lume. Fie că sunt benigne, fie că sunt maligne, acumulările anormale de celule în creier pun în pericol sănătatea și chiar viața pacienților.

Însă, pe cât de grav este diagnosticul, pe atât de performante sunt tehnicile care rezolvă astăzi această problemă gravă.

Profesorul Necmettin Pamir, președintele Academiei Mondiale de Neurochirurgie, avertizează

“În fiecare an, la nivel mondial, 5 persoane din 100 de mii sunt diagnosticate cu tumori cerebrale. Acestea nu sunt genetice, însă există anumite tulburări ereditare care cresc riscul apariției formațiunilor tumorale, așa cum este scleroza tuberoasă.

Pacienții trebuie să știe că tehnologia actuală destinată tratării tumorilor cerebrale a evoluat mult. Risul de deces în cazul intervențiilor s-a redus până la 1%. Iar riscul complicațiilor variază între 5 și 7 la sută.”, spune profesorul Necmettin Pamir.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerea de cap cu 3 ingrediente banale

Specialiștii atrag atenția asupra simptomelor care ar trebui să alerteze pacienții.

“Craniul uman nu este maleabil așa că dezvoltarea oricărei formațiuni tumorale crește presiunea intracraniană. Cea mai frecventă consecință este durerea de cap, care se resimte ca o presiune puternică și nu cedează de obicei la analgezice.

Aceasta poate fi însoțită de stări de vomă, convulsii și afectarea anumitor funcții, motorii de exemplu, în funcție de localizarea tumorii.”, adaugă profesorul Necmettin Pamir.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top