Connect with us

Revistateo.ro

Top 5 plante pentru imunitate

Naturiste

Top 5 plante pentru imunitate

Odată cu sosirea anotimpului rece, suntem mult mai predispuși la răceli, gripe și infecții. De aceea trebuie să ne îngrijim cu atenție organismul și să ne întărim prin orice metodă sistemul imunitar. Iată care sunt cele mai bune plante pentru imunitate!

1. Ghimbirul. Cel mai probabil ghimbirul nu face parte din dieta ta zilnică și nu îl consumi pe cât de des ar trebui. Pentru mulți, acesta nu are un gust grozav și nu reprezintă o opțiune. Cu toate acestea, ghimbirul are numeroase proprietăți antiinflamatorii și îți stimulează sistemul imuniar mai mult decât crezi. Există câteva variante accesibile de consum, cum ar fi ceaiul de ghimbir sau limonada cu ghimbir.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ TOTUL DESPRE CEAIUL DE MERE

2. Echinacea. Echinacea este probabil cea mai folosită plantă pentru a trata răceala și gripa. Ea stimulează organismul în lupta cu infecțiile și întărește imunitatea. Astfel permite corpului să doboare răceala în cel mai scurt timp.

3. Curcuma. Curcuma este un condiment indian care dă un gust deosebit multor preparate precum curry, orez sau friptură. Pe lângă gustul deosebit, aceasta are și puternice proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Este un bun antioxidant, protejează ficatul și stimulează digestia. Curcuma te ajută să lupți cu gripa cât ai clipi și reduce considerabil răceala și gripa încă de la primele semne.

4. Oregano. Dacă te numeri printre iubitorii bucătăriei italiene, cu siguranță această plantă este una dinf avoritele tale. Pe lângă gustul mediteranean, vei fi uimit să afli că oregano are si numeroase beneficii pentru sănătate. Este unul dintre cele mai bune stimulente pentru sistemul imunitar, combate cu succes bacteriile, ciupercile și virușii și previne intoxicațiile alimentare.

5. Menta. Menta este o plantă utilizată în mai toate bucătăriile. Pe lângă aroma puternică, ea te ajută să scapi de problemele respiratorii și digestive. Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume, mai ales în cazul răcelilor sau al problemelor digestive.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top