Connect with us

Revistateo.ro

Top 5 destinaţii de Paşti

Stiri

Top 5 destinaţii de Paşti

Top 5 destinaţii de Paşti. Învierea Mântutitorului nu se mai celebrează în familie, cu o masă îmbelşugată şi numeroşi oaspeţi. Acum, românii preferă să călătorească spre destinaţii exotice, unde să se bucure de soare, plimbări în aer liber ori shopping.

„În timp ce o parte dintre români merge în vacanţe de Paşte în străinătate atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii precum Roma, Atena sau Ierusalim, alţii aleg shoppingul şi distracţia în cluburile din Dubai sau Amsterdam”, ne informează vola.ro.

CITEŞTE ŞI: Top 7 tradiții și obiceiuri de Paște, din toată țara

Astfel, capitala Italiei se află pe primul loc în topul preferinţelor românilor atunci când vine vorba de sărbătorile pascale, asta datorită lăcaşurilor de cult catolice şi ortodoxe, dar şi a altor obiective turistice celebre. Un alt motiv pentru care cei din România aleg să meargă la Roma este şi faptul că acolo se află cea mai mare comunitate de români, iar Paştele reprezintă un prilej potrivit de a sărbători cu cei dragi. Cu doar 337 de euro, turiştii pot avea parte de un city break pe măsură, care include nu doar biletul de avion, ci şi 3 nopţi de cazare cu mic dejun asigurat.

Şi Atena rămâne favorita românilor, oraş cu specific ortodox, numai bun de a sărbători Învierea Domnului. Cu un cost total de 440 de euro, aceştia pot sta 3 nopţi la un hotel ce pune la dispoziţia clienţilor şi micul dejun gratuit, plus asigurare medicală. În plus, turiştii pot savura din belşug mâncăruri specifice, cum sunt ouăle roşii ori friptura de miel.

În topul preferinţelor românilor se află, fără doar şi poate, Tel Aviv, de unde turiştii se pot îndrepta foarte uşor spre Ierusalim, capitala creştinătăţii. Un bilet dus-întors cu avionul ajunge să coste undeva la 200 de euro în timpul sărbătorilor pascale, iar procesiunile ce au loc acolo, mesele îmbelşugate şi obiectivele turistice fac din Tel Aviv o destinaţie ideală.

Cei care nu ţin neapărat să fie înconjuraţi de religie, ci pur şi simplu vor să se bucure de un concediu relaxant au ales calea Dubaiului, unde biletul de avion plus 7 nopţi de cazare costă cel puţin 680 de euro, fără mic dejun inclus. Turiştii pot vedea giganţii zgârie-nori construiţi în ultimii ani, ori mall-urile devenite deja celebre.

Turiştii mai nonconformişti aleg ca destinaţie de Paşti Amsterdam, unde un sejur de 4 nopţi şi bilet de avion inclus costă în jur de 410 euro. Obiectivele turistice, dar mai ales viaţa de noapte, îi face pe români să aleagă această destinaţie în număr tot mai mare.

Cum era de aşteptat, pachetel turistice au crescut în apropierea sărbătorilor pascale. Spre exemplu, city break-urile către Dubai sau Amsterdam s-au scumpit cu circa 170% faţă de restul anului. Cu toate astea, agenţiile de turism nu se plâng de clienţi, semn că românii scot mulţi bani din buzunar când vine vorba de distracţie sau relaxare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top