Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Top 4 remedii naturiste pentru gingiile sensibile

Daca observi ca iti sangereaza gingiile la cateva secunde dupa periajul dentar sau chiar in timpul acestuia, urmeaza cele patru sfaturi naturiste de mai jos:

1. ULEIUL DE CUISOARE PENTRU GINGIILE INFLAMATE

Uleiul de cuisoare este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri antibacteriene. Acesta poate fi folosit ca anestezic local calmand durerile cauzate de sangerarile gingivale. Se gaseste la plafar iar modul lui de utilizare este extrem de simplu: se maseaza usor gingiile timp de cateva secunde, de doua ori pe zi, dupa fiecare periaj dentar.

CITESTE SI: TESTUL CARE ITI VA DEZVALUI VARSTA REALA A DINTILOR TAI

2. ALOE VERA

Ai nevoie de aceasta planta daca ai gingiile inflamate! Freaca-ti gingiile cu partea suculenta a plantei de aloe-vera, de cate 4-5 ori pe zi, la intervale de 2-3 ore.

3. APA CU SARE

Ai nevoie de putina apa calda si sare. Atentie la apa pe care o folosesti: sa nu aiba mai mult de 29 grade. Adauga doua lingurite de sare intr-un pahar cu apa calda si amesteca pana ce sarea se dizolva bine de tot. Clateste-ti gura cu apa cu sare si insista pe zona gingivala.

4. CEAI DE MUSETEL

Fa-ti un ceai de musetel concentrat si clateste-ti gura cu el inainte si dupa fiecare masa de peste zi pentru ca gingiile tale sa nu mai sangereze. Poti inlocui ceaiul de musetel cu cel de coacaze sau de busuioc, la 200 ml de apa fierbere.

Sangerarile gingiilor apar din cauza inflamarii tesutului gingival, iar daca acestea sunt foarte dese, adica la fiecare periaj dentar, este obligatoriu sa mergi la medicul stomatolog pentru a-ti prescrie un tratament. Gingiile nesanatoase iti pun in pericol intreaga cavitate bucala. Daca gingiile tale au culoarea roz spre mov sau chiar rosu spre mov, atunci ai probleme gingivale. Daca au culoarea roz, atunci esti in afara oricarui pericol.

Sursa foto: bienestar.salud180.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top