Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Remedii naturale pentru a scapa de gingivita si pentru a albi dintii

Pentru a avea niste dinti frumosi si sanatosi, este necesara o igiena riguroasa si cateva trucuri la care poti apela in confortul propriului camin.

Medicii stomatologi recomanda vizita o data la sase luni, precum si evitarea consumului de bauturi acidulate sau de bauturi inchise la culoare.

Din pacate, aceste sfaturi nu pot fi tinute intotdeauana, insa, exista remedii naturale si ietine care ajuta sa iti mentii gingiile si dintii sanatosi, fara pete si alte afectiuni.

Foarte multe persoane au probleme cu gingiile si trebuie sa foloseasca produse speciale pentru ingrijire. Printre cele mai populare produse pentru ingrijirea gingivitelor se numara uleiul de arbore de ceai.

Acesta trateaza ulceratiile din gura, calmeaza sangerarile dentare si diminueaza raspandirea cariilor. Nu trebuie decat sa pui o picatura de ulei esential de arbore de ceai pe pasta de dinti pe care o pui pe periuta si sa iti speli dintii. Nu inghiti continutul, caci pe plan intern poate fi toxic.

Cum scapi de gingivita cu bicarbonatul de sodiu

Un alt truc pe care il poti incerca pentru a avea dintii sanatosi si frumosi este si bicarbonatul de sodiu. Este un lucru la indemana tuturor, costa foarte putin si trateaza inflamatiile si lupta impotriva bacteriilor care se regasesc in gura.

Aplica putin bicarbonat de sodiu pe periuta si periaza cu blandete dintii. In cazul in care sunt foarte sensibili, aplica bicarbonat de sodiu peste pasta de dinti obisnuita si freaca dintii usor. Astfel, vei observa si o inalbire daca il folosesti regulat.

La fel de eficient pentru a avea dintii sanatosi este si turmericul. Acesta are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii. Amesteca putin turmeric cu putina apa pana se formeaza o pasta, iar apoi periaza dintii cu ea.

 

Multa lume obisnuieste sa isi clateasca gura cu ulei de cocos, iar acest lucru i-a scapat de gingivita. Adu uleiul de cocos la temperatura camerei si clateste-ti gura timp de 2-3 minute, apoi scuipa uleiul. Acest ulei amelioreaza durerile si previne si cariile.

Daca ai dinti albi si stralucitori, intotdeauna faci o impresia buna, insa alimentele si stilul de viata isi pun in timp amprenta pe dantura ta.

Citeste si: Dinti albi in numai doua minute. Ai nevoie doar de doua ingrediente

Albirea dintilor este o solutie atunci cand consumi alimente colorate, cand bei foarte mult ceai negru si bauturi carbogazoase. Desi multi se duc la medicul stomatolog pentru a fi supusi unei albiri profesionale, costurile sunt, de obicei, destul de mari si nu toti isi pot permite.

Exista insa solutii naturale pentru a-ti albi dintii acasa, fara grija ca iti vei deteriora gingiile.

Primul pas pentru a avea o dantura perfecta este sa tratezi problemele stomatologice  pe care le ai si sa iti faci detartraj regulat. De asemenea, o igiena riguroasa trebuie sa devina o obisnuinta pentru tine.

Asa cum spunneam in alt articol despre albirea dintilor, in prezent, exista o multitudine de paste de dinti cu efect de albire, având ca substanta activa peroxidul, sub forma de particule fine. Rezultatele sunt vizibile intr-un timp relativ scurt, iar costurile sunt reduse.

Astazi iti prezentam o solutie folosita cu succes de multe persoane deja si pe care o poti folosi si tu cu ingrediente pe care sigur le ai in bucatarie.

Nu ai nevoie decat de doua ingrediente pentru a avea in numai doua minute dintii mai albi cu cateva nuante, fara durere.

Ingrediente:

  • Cinci lingurite de ulei de cocos
  • Cinci lingurite de bicarbonat de sodiu

Pune intr-un bol cele doua ingrediente si amesteca-le foarte bine pana cand se formeaza o pasta. Pastreaza pasta in frigider sau in baie si foloseste-o zilnic in locul pastei tale de dinti.

Pune solutia in fiecare zi pe periuta si periaza-ti dintii timp de doua minute, iar efectele vor fi vizibile inca de la prima utilizare.

Uleiul de cocos este excelent pentru a-ti proteja gingiile si pentru a impiedica formarea placii si a tartrului.

Nu uita sa bei bauturile inchise la culoare cu paiul si sa fii mai riguros cu igiena ta dentara pentru a avea cei mai frumosi dinti.

3 metode uşoare de albire a dinţilor

O albire a dinţilor eficientă poate fi realizată de fiecare dintre noi fără costuri uriaşe şi vizite dese la stomatolog.  Toate însă, presupun ca celelalte probleme dentare să fie rezolvate în prealabil.

1. O primă bună metodă de a avea dinţii mai albi, mereu la îndemâna oricui, este reprezentată de evitarea alimentelor sau băuturilor care colorează dinţii. Ceaiul negru, cafeaua, vinul roşu, sunt doar câteva din cele mai importante băuturi cu acţiune de colorare accentuată a danturii. De asemenea eliminarea fumatului va conduce la păstrarea albului natural al dinţilor.

2. Una din metodele foarte frecvent folosite de albire a dinţilor, care de altfel este şi la îndemâna oricui, este prin alimentaţie. Anumite alimente au proprietatea de albire a dinţilor într-o oarecare măsură, astfel, alimente de genul merelor, morcovilor au proprietăţi abrazive asupra dinţilor, curăţând uşor suprafaţa acestora, citricele lustruiesc dinţii, iar lactatele, prin conţinutul lor de proteine şi acid lactic, protejează împotriva cariilor.

3.  Periajul dinţilor cu paste de dinţi cu efect de albire reprezintă o altă variantă pentru a avea dinţii mai albi. Acestea ajuta la albirea dintilor pe toate suprafetele vizibile, creand un efect tridimensional de albire, fara a afecta smaltul.

Tehnica de periaj este de asemenea importantă pentru îndepărtarea depozitelor de pe suprafaţa dentară. În prezent, există o multitudine de paste de dinţi cu efect de albire, având ca substanţă activă peroxidul, sub formă de particule fine. Rezultatele sunt vizibile într-un timp relativ scurt, iar costurile sunt reduse.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top