Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ține aceste 6 alimente departe de căldură, dacă vrei să le mănânci și mâine!

Căldura specifică verii ne obligă să avem grijă în ce condiții ținem alimentele pe care le consumăm. Iată care sunt acele alimente ce trebuie ferite de căldură, căci, în caz contrar, se strică în mai puțin de 12 ore.

Top 6 alimente care se strică până mâine dacă sunt ținute la căldură:

1. MAIONEZA DE VINETE

Cu toate că nu este un aliment în sine, acest preparat culinar trebuia trecut în listă în mod obligatoriu, mai ales că este una dintre rețetele specifice ale verii. Dacă ții maioneza mai mult de 6 ore la căldură, să nu te mire dacă medicul va depista că te-a infestat salmonella.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL TĂU CÂND ALERGI ÎN CĂLDURĂ
2. PEPENELE GALBEN

Deliciosul fruct trebuie ținut în frigider, la fel ca și maioneza. Dacă ții pepenele la cald, nu doar că va fi stricat a doua zi dar s-ar putea să fie deja infectat cu bacteria numită Listeria, care te poate intoxica.

3. OUĂLE

Fie că sunt fierte sau crude, acestea trebuie păstrate la rece sau la o temperatură cât mai mică. Ouăle pot fi infectate cu o serie de bacterii de la care s-ar putea să ajungi în spital cu toxiinfecție alimentară.

4. SALATA VERDE

Nu lăsa salata verde pe bolul de pe masă, oricât de mult ți-ar plăcea aspectul pe care i-l dă bucătăriei sau sufrageriei tale. Vara, mai ales la temperaturile ce depășesc 30 de grade, gândacii purtători de bacterii vor gusta din frunzele verzi pe care te gândești să le consumi și a doua zi.

5. CARNEA

Indiferent de carne (pasăre, curcan, porc, vită), aceasta trebuie păstrată în congelator dacă nu vrei să ajungi la spital. Mezelurile scoase din frigider, de pildă, sunt bune doar 3 ore dacă le lași la cald.

6. ROȘIILE

Deși sunt recomandate în tot felul de salate tocmai pentru că au rolul de a te face mai rezistent la căldură, roșiile se strică în doar 5 ore dacă le lași la peste 25 de grade. Vor avea un miros de ciupercă stricată și un gust acru.

Sursa foto: 10mandamientos.com.mx

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top