Connect with us

Revistateo.ro

Află cum te ajută tijele de păpădie. Aduc numeroase beneficii organismului. Cât trebuie să dureze o astfel de cură și ce trebuie să faci?

Naturiste

Tijele de păpădie detoxifică ficatul și colonul, stimulează digestia, ameliorează diabetul, dizolvă calculii biliari

Păpădia este o plantă care apare în martie-aprilie. Crește aproape oriunde crește și iarba. Este o plantă care aduce numeroase beneficii organismului, însă nu multe persoane le cunosc. Iată cum te ajută tijele de păpădie.

Cum te ajută tijele de păpădie

Păpădia este o plantă medicinală care aduce numeroase beneficii. Spre exemplu, ajută persoane care au boli hepatice și boli biliare. Primăvara, înainte ca planta să înflorească, se pot aduna frunzele păpdiei, iar toamna se adună rădăcinile. Când planta înflorește, se pot aduna tulpinile acesteia.

Rădăcinile păpădiei tratează bolile legate de digestie. În frunzele plantei se găsesc proteine, glucide și vitamine precum vitamina A, vitamina B, vitamina C și vitamina D.

Poți urma o cură cu tije de păpădie. Potivit specialiștilor, tijele de păpădie pot fi mâncate dimineața, pe stomacul gol. Trebuie să aibă o culoare gălbuie, înainte de a înflori. Această cură poate fi urmată 10-14 zile. Se vor consuma între 5 și 8 tulpini de păpădie în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.

Dacă nu îți place gustul acestei plante, care este amar, atunci poți încerca să amesteci tijele de păpădie cu puțină miere, înainte de a le consuma.

Tulpinile și frunzele acestei plante au rolul de a îndepărta toxinele acumulate la nivelul ficatului și colonului. De asemenea, acestea ajută digestia. Cura cu păpădie este recomandată persoanelor care suferă de dischinezie biliară, precum și celor care suferă de hepatită. De asemenea, trebuie știut faptul că tulpinile proaspete ale păpădiei au rolul de a dizolva calculii biliari.

Cei care suferă de diabet pot consuma în fiecare zi câte 10 sau 15 tije de păpădie. De asemenea, pot să mănânce salată făcută din frunzele acestei plante.

Potrivit studiilor, dacă se consumă timp de câteva săptămâni frunze sau tije de păpdie, atunci acestea vor ameliora simptomele diabetului. Desigur, este important ca pe lângă acestă cură să fie urmat un plan alimentar adecvat.

Articole pe aceeași temă:

Cura de slabire cu hrean si papadie. Cum prepari solutia care omoara grasimea

Beneficiile ceaiului de păpădie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top