Connect with us

Revistateo.ro

Teme de casa mai putine pentru elevi

Stiri

Teme de casa mai putine pentru elevi

Cu teme de casa sau fara? Ministerul Educatiei a luat o hotarare care ii va bucura pe toti elevii.

Dezbaterile din ultima vreme privind temele pentru acasa au ajuns la final. Ministrul Educatiei sustine ca elevii nu trebuie sa petreaca mai mult de doua ore pe zi pentru rezolvarea temelor. Cele doua ore vor trebui alocate pentru toate disciplinele.

Teme de casa, mai cu masura

Mai mult, profesorii nu vor mai avea voie sa ii pedepseasca pe elevi dandu-le teme de casa. Totodata, acestea nu vor mai exista in perioada vacantelor.

„Timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult 2 ore insumand toate disciplinele. Media zilnica a pregatirii elevului, in clasa si in afara ei, sa se incadreze in 5-8 ore zilnic. La clasa pregatitoare nu se vor da teme pentru acasa.

In perioada vacantelor, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”, se arata in ordinul semnat de ministrul Educatiei, scrie Mediafax.

„Se interzice utilizarea temei ca instrument de pedeapsa”, se mai arata in ordinul lui Mircea Dumitru, ministrul Educatiei.

„Am semnat la inceputul acesti luni ordinul de ministru care defineste temele. Propunem o rationalizare a timpului privind realizarea temelor pentru acasa. Propunem o distinctie intre temele obligatorii si cele facultative astfel incat elevii sa nu depaseasca timpul de 8 ore, insumat, scoala plus teme pentru acasa.

CITESTE SI: Scrisoarea unei mame care lucreaza ca femeie de serviciu la scoala unde invata fiica sa

Pentru un scolar care e in clasele primare, timpul pentru scoala si realizarea temelor putea sa depaseasca numarul de ore pe care un adult le petrece la munca. Astfel, vrem sa prevenim abuzurile, iar un elev sa se preocupe cel mult 8 ore de scoala”, a mai spus ministrul.

2 Comments

2 Comments

  1. Filimon Laura

    2016-12-07T19:41:35+02:00 at 2016-12-07T19:41:35+02:00

    Buna seara,nu temele sant marea problema ci pocentajul la admitere pentru ca un copil trebuie sa invete la toate materiile.Ar trebui scos acest procent si sa se concentreze pe materiile pt.admitere si sa invete materia care ii place.Domnul Ministru sa vada exact unde este problema.Copii au un program super incarcat mai rau decat un adult.Oare el poate invata 10-11 materii si la toate sa exceleze pentru a avea o medie mare pt.aceasta admitere.Sant foarte obositi acesti copii nu se duc la scoala cu drag.O alta problema sant profesorii care sunt slab pregatiti.Sistemul de invatamant este sub pamant poate asta doreste sa fim dobitoci sa ne pot manevra mai tarziu cum doresc ei.

  2. Anca

    2016-12-08T14:12:07+02:00 at 2016-12-08T14:12:07+02:00

    La fel este si părerea mea.Elevii trebuie să se concentreze pe materiile pentru examen.Nu să învețe pentru desen(de exemplu)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top