Connect with us

Revistateo.ro

Tatuajul care îţi poate salva viaţa

Inedit

Tatuajul care îţi poate salva viaţa

Tatuajul care îţi poate salva viaţa. Aproximativ 390 milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet, iar acest număr este într-o continuă creştere. Dintre aceştia, foarte mulţi trebuie să-şi măsoare constant nivelul de glucoză din organism, iar pentru asta trebuie să se înţepe pentru a-şi putea preleva o picătură de sânge, care apoi este testată de un aparat special.

În acest context, schipa de savanţi din America lucrează la un tatuaj temporar care poate să măsoare nivelul de glucoză şi fără a mai fi nevoie de înţepăturile zilnice.

Cum va funcţiona acesta? Ei bine, tatuajul respectiv va avea imprimaţi electrozi, alături de un senzor special. După fiecare masă, aceştia vor genera timp de 10 minute un curent, care va fi capabil să extragă glucoza prin piele, cu ajutorul ionilor de sodiu. Prin măsurarea puterii sarcinii ionilor respectivi, senzorul va putea estima nivelul de glucoză al persoanei bolnave de diabet.

Noul tatuaj ilustrat a fost deja testat pe mai multe persoane, iar rezultatele au depăşit până şi aşteptările cercetătorilor. Momentan încă se lucrează la îmbunătăţirea acestui tatuaj, iar în scurt timp savanţii speră ca invenţia lor să apară şi pe piaţă, aceştia spunând că tehnologia lor nu va costa mai mult de câţiva cenţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top