Connect with us

Revistateo.ro

munca

Stiri

Sute de oameni risca sa isi piarda locul de munca. Vezi cine ii inlocuieste!

Un lant de supermarketuri din Romania va implementa un sistem automat de scanare a produselor. Drept urmare, ce se va intampla cu casierii, vor mai avea loc de munca?

CITESTE SI: Mii de oameni raman fara locul de munca

La Auchan Titan din Bucuresti se fac pregatiri pentru a inlocui sistemul clasic de scanare si plata a produselor din supermarket cu un sistem automatizat. Se numeste self-checkout ne va permite sa achitam pretul cumparaturilor fara a mai fie nevoie de casier.

Grav este faptul ca multi casieri ar putea ramane fara loc de munca, daca acest sistem self-checkout va functiona si va prinde in randul cumparatorilor. Sute de oameni ar putea fi disponibilizati de la locul de munca, din simplul motiv ca un robot le face treaba.

CITESTE SI: COMPLEXUL FEMEII ȘOMERE. Motive pentru care poți zâmbi chiar dacă nu ai un loc de muncă

Sistemul self-checkout functioneaza astfel: se cantareste cosul de cumparaturi, iar fiecare produs se scaneaza si se pune intr-o punga speciala care, de asemenea, este cantarita. Astfel, se elimina riscul ca cineva sa „uite” sa scaneze un produs, caci cele doua cantitati (din cos si din punga) trebuie sa corespunda.

Contactati telefonic de redactorii Revista Teo, reprezentantii Auchan au refuzat sa ofere informatii despre noul sistem ce va fi implementat si au precizat doar ca momentan sunt in faza de testare. Nu au spus nici de cand va fi implementat sistemul self-checkout sau in ce magazine Auchan.

Ce parere aveti despre noul sistem de scanare si plata? Va fi util? Ce se va intampla cu casierii?

1 Comment

1 Comment

  1. Dany Sava

    2015-08-18T21:07:00+03:00 at 2015-08-18T21:07:00+03:00

    Este pe limita. Daca ai ~10 produse, atunci te duci la self-checkout. Daca ai carutu-l plin, te duci si stai la coada. O sa ajute supermaketurile sa se miste mai repede.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top