Connect with us

Revistateo.ro

Superstitii legate de sanatate

Stil de viata

Superstitii legate de sanatate

In popor, exista numeroase superstitii legate de sanatate. Evident, multe dintre ele nu au o baza medicala, insa multa lume le urmeaza. Ti le prezentam pe cele mai interesante dintre ele.

Cele mai cunoscute superstitii legate de sanatate din folclor

Multi oameni spun ca divinitatea se manifesta in mai multe moduri si ne-a oferit natura ca sa ne bucuram de ea. Natura ne ajuta si sa ne mentinem sanatosi. Cat o fi adevarat si cat nu, nu putem spune. Cert este ca numeroase superstitii legate de sanatate s-au pastrat de-a lungul timpului, asa cum multe legende despre viata rezista peste ani si ani.

Se spune ca o casa peste care creste multa iedera e ferita de boli si epidemii. Mai mult, cei care locuiesc inauntru au o familie frumoasa, care nu se va destrama niciodata.

Se mai spune ca femeile care doresc sa ramana insarcinate si nu pot trebuie sa poarta cu ele o crenguta de alun sau niste seminte de macris. De asemenea, crengutele de vasc puse la poarta casei ne feresc de boli si necazuri.

Persoanele care prind o frunza care cade din copac toamna nu racesc toata iarna, iar cele care prind un fulg de nea care se topeste in palma, vor avea un an ferit de vizita la doctori.

Petalele de trandafiri sau orhidee presarate prin casa elimina energiile negative si te tin la distanta de bolile mintale. Florile de galbenele puse sub pat alunga insomniile. Petalele de trandafiri purtate intr-un buzunar iti limpezesc mintea si sufletul.

Cat despre inlaturarea reumatismului, se spune ca purtarea unui inel de fier pe degetul inelar este solutia. Femeile care se spala cu roua la prima ora a diminetii vor imbatrani greu. Cele care dorm langa perete, risca sa paralizeze.

Se mai zice si ca e bine sa mananci putina zapada sau gheata ca sa ai o sanatate de fier tot anul.

CITESTE SI: Superstitii legate de oglinzi. Avertismentul lui Mihai Voropchievici

Mihai Voropchievici si Lidia Fecioru cunosc o serie de superstitii legate de oglinzi. Ei sustin ca trebuie sa avem grija cu oglinzile din casa. Daca ne uitam mai mult de 30 de minute in ele, putem suferi cumplit.

Voropchievici: „Nu te uita in proprii tai ochi in oglinda”

„In niciun caz oglinda nu trebuie sa fie in dormitor. Sa o fereasca Dumnezeu pe Lidia sa o pocneasca mitul ala. Oglinda e portalul dintre lumea de aici si lumea de dincolo. Oglinda, in primul rand, este cel mai mare captator de energii. Distruge la fel de bine energia dintr-un om. Sa ne aducem aminte cum un mare invatat, folosind niste oglinzi, a dat foc la toate vasele grecesti.

Pot fi distrugatoare oglinzile. Oglinda este buna sa o folosesti pentru infrumusetare. Daca stai peste o jumatate de ora de uitat in oglinda… Nu te uita in proprii tai ochi in oglinda. Iti furi propria energie. Trebuie sa te uiti intr-un singur ochi in oglinda. Daca te uiti mai mult in partea stanga, ai migrene puternice.

A-ti privi propriul trup in dormitor e periculos. Cand treci in stare de alfa si te duci la oglinda, de ce ai nevoie de imaginea ta reflectata in oglinda pe pozitia de culcat?

A doua zi o sa te scoli fantastic de obosit. Energiile astea care se transmit nu se vad cu ochiul. Sunt reflectari ale propriei imagine. In dormitor nu am oglinda. Am avut, dar nu mai am”, a declarat Mihai Voropchievici in emisiunea „Adevaruri ascunse”.

Lidia Fecioru crede ca acestea sunt doar niste mituri

„Exista mitul ca trebuie sa acoperim o oglinda cand moare cineva. Daca te uiti in oglinda in casa unde a murit o persoana, spiritul lui intra in oglinda. Ramane ancorat acolo in casa. Noaptea poate bantui.

De asemenea, cand se face spiritism e periculos. Intr-adevar, oglinda mareste spatiul, dar si forta, o dubleaza de zece ori mai mult. Si-atunci, lucrul asta, in ea se acumuleaza tot ce inseamna spirite. Oglinda inmagazineaza in ea informatia.

Atunci cand te contopesti, practic, cu oglinda ti se poate intampla ceva rau. Eu am oglinzi peste tot, facute de un prieten de-al meu. Sunt facute cu flori frumoase si au monograma pe ele”, a declarat bioenergoterapeutul Fecioru la Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top