Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Superstitii din popor de Craciun

Craciunul este impanzit de o serie de superstitii. Daca nu faci cadou cuiva in seara de Ajun, vei fi pandit de ghinion tot anul. Afla cele mai interesante superstitii legate de aceasta sarbatoare, culese din popor.

SUPERSTITII DIN POPOR DE CRACIUN

1. NOROCOSII ZILEI DE 25 DECEMBRIE

Persoanele care se nasc in ziua de Craciun sunt protejati de Divinitate, cred taranii. Cei care vin pe lume in aceasta zi vor avea parte de noroc toata viata.

2. VREMEA DE CRACIUN ANUNTA VREMEA DE PASTE

Se zice ca daca de Craciun va ninge, in ziua de Paste va fi vremea frumoasa. De asemenea, daca va fi senin in aceasta zi, va fi un an roditor in agricultura.

CITESTE SI: Traditii, obiceiuri si superstitii din Postul Craciunului

CITESTE SI: Tradiţii de Crăciun în lume. Ucrainenii împodobesc brazii cu păianjeni, lituanienii cu mici colivii de păsări

3. CRENGUTELE DE VASC, ADUCATOARE DE BELSUG

Daca nu ti-ai impodobit casa cu crengute de vasc, vei fi pandit de ghinioane si blesteme in anul ce vine. Daca ai facut deja asta pana in seara de Ajun, vei avea parte de castiguri financiare.

4. DACA VERSI VIN PE MASA…

Vei fi un om foarte strangaret si iti vei indeplini toate visele in anul urmator.

5. SARUTATUL SUB VASC ADUCE NOROC IN DRAGOSTE

Daca te saruti sub vasc in noaptea de Ajun, vei avea noroc in dragoste. Vei primi multe bucurii de la persoana iubita si s-ar putea chiar sa te casatoresti la anul.

6. USTUROIUL ALUNGA SPIRITELE MALEFICE

Pune cativa catei de usturoi prin casa in seara Sfantului Andrei pentru a-ti proteja casa de energiile negative. Romanii obisnuiesc sa unga cu usturoi si animalele si grajdurile.

7. NU SE FACE CURATENIE IN ZIUA DE CRACIUN

In prima zi de Craciun nu se duce gunoiul si nu se face curatenie in casa, chiar daca primesti multi oaspeti. Munca in aceasta zi este pedepsita de Dumnezeu cu ghinioane.

8. DACA BRADUL IA FOC…

Se anunta mari ghinioane pentru anul urmator. Focul in ziua de Craciun este un semnal de alarma ca ceva rau se va petrece in familie: o boala, un deces sau un mare scandal.

9. MANANCA MERE IN SEARA DE CRACIUN

Merele si gutuii sunt aducatoare de sanatate. Aceste fructe delicioase consumate in seara primei zile ale Sarbatorii Nasterii Domnului te tin departe de boli tot anul.

10. NU PURTA INCALTAMINTE NOUA DE CRACIUN

Chiar daca ti-ai cumparat cizmulite noi si haine, poarta doar hainele. Incaltamintea noua este aducatoare de ghinion, spun taranii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top