Connect with us

Revistateo.ro

De-a lungul timpului, maturile au fost asociate cu diferite simboluri. In fiecare cultura exista cateva superstitii legate de maturi.

Stil de viata

Superstitii despre maturi

Maturile sunt asociate cu diverse simboluri de secole. In Antichitate, maturile din temple erau sacre si numai oamenii care aveau mainile curate aveau voie sa puna mana pe ele. De-a lungul timpului au aparut diferite superstitii legate de maturi.

Cateva superstitii despre maturi

1. Potrivit unor superstitii, conteaza cum maturi. Trebuie sa incepi de la usa si sa contunui sa maturi spre interiorul casei. Dupa aceea, mizeria stransa se va duce afara. Se spune ca daca maturi praful in sens invers, adica din interiorul camerei spre usa, atunci iti vei matura norocul.

2. In vestul Africii se spune ca nu trebuie sa maturi in timpul noptii, pentru ca astfel iti vei indeparta bogatia.

3. In Mexic se spune ca o femeie singura nu se va casatori daca cineva care matura ii va atinge incaltamintea.

4. In unele locuri din partea de sud a Africii trebuie sa ai grija cand maturi in fata usii de la intrare. Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa pui intr-un cos apa calda si frunze de busucioc. Apoi pui matura in apa si dupa aceea o vei putea folosi. Se spune ca aduce noroc. Si, daca vrei ca norocul sa fie de partea ta, atunci poti face lucrul acesta timp de noua zile la rand. Pe de alta parte, unii sustin ca pentru a avea noroc, trebuie sa pui matura in apa cu scortisoara. Superstitiile difera de la o zona la alta.

5. O alta superstitie spune ca daca o femeie singura trece peste o matura care se afla pe jos, atunci va ramane insarcinata fara a se casatori.

6. Se spune ca nu trebuie sa duci intr-o casa noua o matura veche. Asta pentru ca a absorbit ghinionul din vechea locuinta.

7. In Rusia se spune ca daca vei lovi o fata cu matura in prima zi a primei menstruatii, aceasta nu va avea probleme cand va naste.

8. In China se spune ca maturile nu trebuie sa atinga capetele oamenilor. Asta pentru ca aduce ginion.

Articole pe aceeasi tema:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top