Connect with us

Revistateo.ro

Superstitii despre ghiocei

Stil de viata

Superstitii despre ghiocei

Romanii cunosc o serie de superstitii despre ghiocei. Primele flori care ies de sub zapada, dupa ce aceasta se topeste, sunt incarcate de o serie de simboluri ce merita cunoscute.

Ghioceii sunt cele mai iubite flori ale primaverii. Ca multe alte plante populare, si acestea sunt inconjurate de o serie de superstitii si credinte. Aparitia ghioceilor inseamna reimprospatare, alungarea necazurilor, renasterea asemenea celei aduse naturii de primavara.

Pentru ca deja incep sa apara ghioceii, iti prezentam cateva superstitii de care multi oameni tin cont.

Superstitii despre ghiocei

Catolicii sustin ca ghioceii sunt „clopoteii Intampinarii Domnului” si ca nu trebuie pusi in casa inainte de 2 februarie, zi in care are loc aceasta sarbatoare. Conform credintelor catolicilor din Ardeal, nu e bine sa pui ghiocei pe masa in ziua Sfantului Valentin, pe 14 februarie. Se spune ca ca femeile care fac asta nu se vor casatori niciodata.

Catolicii cred ca a pune ghiocei in casa ori a-i oferi persoanelor dragi inainte de sosirea primaverii aduce noroc. In unele locuri, primele flori ale primaverii sunt colerate cu boala sau moartea.

Ce nu mai e bine sa faci cu ghioceii

1. Nu iti impodobi camera cu ghiocei. Florile au o simbolistica trista, iar pastrarea acestora in odaia in care petreci cel mai mult timp atrage necazuri.

2. Se spune ca nu ai voie sa arunci ghioceii dupa ce i-ai rupt. Exista o superstitie conform careia fetele care mananca cel dintai ghiocel pe care il intalnesc primavara nu vor fi arse de soarele verii caniculare.

CITESTE SI: Top superstiții de Mărțișor din toate zonele țării. Ce sa nu faci de 1 martie!

3. Pune ghioceii la icoana pana de Sanziene, atunci cand trebuie sa azvarli florile in apele curgatoare din apropiere. Multe femei de la tara folosesc florile pentru a face farmece in dragoste. Ghioceii sunt folositi de vrajitoare pentru a destrama casnicii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top