Connect with us

Revistateo.ro

Studiu alarmant: 83% dintre părinţi fac asta!

Stiri

Studiu alarmant: 83% dintre părinţi fac asta!

Studiu alarmant: 83% dintre părinţi fac asta! Studiul condus de Unicef se numeşte „Cunoştinţele, atitudinile şi practicile familiilor şi persoanelor care îngrijesc copii cu vârsta între 0-6 ani” şi a fost realizat pe un eşantion format din 1.420 de părinţi sau persoane care se ocupă de îngrijirea copiilor cu vârste între zero şi şase ani.

Astfel, cercetătorii din cadrul organizaţiei mondiale au ajuns la câteva concluzii alarmante. Spre exemplu, un părinte judecă starea de sănătate a copilului său raportată la alţii de vârsta celui mic, fără a ţine cont prea mult de sfaturile medicului specialist.

CITEŞTE ŞI: STUDIU INCREDIBIL. Copiii cu dizabilități nu se pot integra din cauza părinților

„Prezentarea copilului la medic nu are loc de la primele semne de boală, ci uneori părinţii aplică «leacuri băbeşti» sau tratamente alopate şi antibiotice, fără consultarea unui specialist. De exemplu, în cadrul prezentului studiu, părinţii declară că nu duc copiii la medic de la primele semne de boală în procent de: 19,2 la sută în caz de febră, 28 la sută în caz de tuse, 32,6 la sută în caz de diaree şi 14,2 la sută în caz de traumatisme/accidente”, se precizează în studiul Unicef.

„Riscurile la care copiii sunt expuşi sunt foarte ridicate prin neacordarea atenţiei cuvenite simptomelor cum ar fi tuse şi febră, prin administrarea unor tratamente pe baza experienţei anterioare, a discuţiilor cu vecini şi prieteni sau pe baza altor recomandărilor, fără consultarea medicului”, mai continuă să precizeze studiul respectiv.

Ce e şi mai rău este faptul că, dintre părinţii care au cerut consultul unui specialist, 83% au trebuit să apeleze numărul unic de urgenţe, 112, asta arătând cât de grave devenise lucrurile pentru micuţii respectivi, dar şi lipsa de educaţie a oamenilor, care, în loc să grăbească procesul şi să se îndrepte singuri către spital, preferă să aştepte sosiea echipajelor speciale.

„Sarcina de a duce copilul la medic este preponderent asociată mamei, ţinând cont de faptul că în 71,8 la sută dintre cazuri mamele sunt cele care însoţesc copilul la medic, în timp ce doar 3,1 la sută dintre taţi preiau această sarcină. Cu toate acestea, faptul că în 22,3 la sută dintre cazuri ambii părinţi însoţesc copilul la medic poate sugera că distribuţia rolurilor în familie începe să descrie împărţirea sarcinilor şi responsabilităţilor între părinţi”, mai precizează cercetarea.

Un alt aspect îngrijorător arătat de studiul Unicef este şi acela că în jur de 20% dintre părinţi îşi lasă copii nesupravegheaţi timp de 30 de minut pe zi, 9,5 la sută dintre ei nu-şi mai verifică pruncii timp de o oră, în timp ce 5,1 % şi 1,8 % ajung să-i lase pe copii între o oră şi trei ore, respectiv peste trei ore nesupravegheaţi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top