Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Tu stii din ce sunt formati sanii tai? Descopera aici!

Te-ai intrebat vreodata din ce anume sunt formati sanii tai? Daca ai aceasta curiozitate, parcurge materialul de mai jos!

Uite din ce sunt formati sanii tai:

1. LOBI SI CONDUCTE

Potrivit National Breast Cancer Foundation, sanii sanatosi sunt formati din 12 pana la 20 de lobi, care sunt sectiuni compuse din 20 pana la 40 de lobi mai micuti (la fel ca un ciorchine de struguri). Acestia incep sa se ramifice de la varful sfarcului in alveole, printr-o retea de conducte responsabila de alimentarea sanului cu lapte matern.

2. GRASIME SI TESUTURI

Lobii sunt inconjurati de grasime si tot felul de tesuturi, unele mai sensibile decat altele. Tesutul gras din sani se numeste tesut adipos. Sanii mari sunt bogati in grasime, pe cand sanii mici au un tesut adipos mai mic.

CITESTE SI: Problemele de sănătate la care sunt expuse femeile cu sânii mari

3. MUSCHI

Daca nu ai avea muschi pectorali nu ar exista o delimitare intre bust si coaste.

4. VASE SANGUINE SI ARTERE

Vasele sanguine transporta oxigenul si nutrientii esentiali sanilor tai. Artera mamara interna este subordonata tesutului mamar de baza si este sursa principala de sange.

5. GANGLIONI LIMFATICI

Ganglionii se gasesc in spatele sternului, in partea subratului si deasupra claviculei. Ganglionii limfatici au un rol important in oprirea substantelor daunatoare ce pot patrunde in sanii tai si ii pot infecta.

CITESTE SI: MASTALGIA CICLICĂ: De ce te dor sânii și cât de normal este

Iata si cateva curiozitati despre sani:

1. Specialistii sustin ca daca vorbesti cu sanii tai in oglinda, ii masezi si ii alinti, acestia devin mai frumosi, fiind practic niste organe ‘cu suflet’.
2. Sanii cresc in fiecare ora.
3. Forma sanilor nu afecteaza alaptarea. Si femeile care au sanii foarte mici pot alapta, spun medicii. Nu exista nicio dovada stiintifica potrivit careia forma ar determina capacitatea de alaptare. Mai multe curiozitati despre sani AICI.

Sursa foto: imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top