Connect with us

Revistateo.ro

SPANIA COPLESITOARE. Calatorie in Guadix, orasul in care oamenii traiesc in pesteri

Stiri

SPANIA COPLESITOARE. Calatorie in Guadix, orasul in care oamenii traiesc in pesteri

Destinatiile de vis exista si Guadix este una dintre ele: un aer exotic care te inconjoara peste tot, cladiri de o frumusete inegalabila si oameni deschisi.

Jumatate din locuitorii din Guadix, o localitate a provinciei Granada din Spania, traiesc in cartierul Troglodyte in case-pestera.

Peste 2.000 de case-pestera despre care se spune ca au fost construite in secolul XVI reprezinta principala minune a acestui oras. In casele-pestera exista electricitate, apa curenta, cablu TV dar si Internet. Orasul are circa 20.000 de locuitori, dintre care 10.000 traiesc in pesterile frumos amenajate.

53c6d6457c1cf

Motivul pentru care jumatate din locuitorii acestui oras si-au facut adapost in pestera este temperatura extrema la care se ajunge la poalele Muntilor Sierra Nevada. Vara, cea mai comuna temperatura este de 40 de grade, fapt pentru care pestera poate fi o solutie pentru racorire.

Orasul are si alte obiective turistice printre care amintim Catedrala din Guadix, Muzeul Cueva sau Fortareata Alcazaba. In apropiere se afla si un castel numit Castelul Calahorra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top