Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa stii ca turist in Spania

Stil de viata

Ce trebuie sa stii ca turist in Spania

Te-ai gandit sa vizitezi tara care a daruit lumii dansul flamenco? Iti spunem ce trebuie sa stii ca turist in Spania. Anumite obiceiuri locale pot parea ciudate pentru un strain, insa nu poti supravietui acolo fara sa le respecti.

Lucruri normale la spanioli si ciudate pentru straini

1. Principala delicatesa culinara a spaniolilor este jambonul. Sunca se obtine din pulpa de porc sarata, afumata sau fiarta. Uneori, este prezenta pe mesele spaniolilor si prajita.

2. Cel mai normal lucru cand doi spanioli se intalnesc pe strada este sa isi dea doua sarutari pe obraji. Aceasta familiaritate nu este caracteristica tuturor popoarelor, iar nordicii si asiaticii sunt de multe ori socati sa vada aceasta apropiere intre oamenii din Spania.

3. In Spania, totul se face tarziu. Munca adevarata se depune dupa ora 15, prima masa a zilei este tot in jurul acestei ore. Spaniolii cineaza tarziu si se culca tarziu. Intre orele 12 si 15 nu le place sa fie deranjati. Sunt orele lor de siesta.

4. Spaniolii vorbesc foarte tare. Pentru un strain care aterizeaza in tara corridei poate fi o experienta traumatizanta la inceput sa auda cum toata lumea se cearta in jur. Nu, nu se cearta nimeni! Pur si simplu spaniolilor le place sa se auda vorbind. Si, cum te poti auzi mai bine daca nu ridici tonul?

5. Uleiul de masline se gaseste peste tot. Se foloseste aproape la orice mancare. Ca e vorba de salata, friptura de porc sau peste, uleiul de masline nu lipseste in nicio combinatie culinara. Se pune chiar si in supe!

6. Spaniolii nu se descalta imediat ce intra in casa. In Spania nu exista regula valabila in celelalte tari europene si anume ca musafirii trebuie sa intre fara incaltari in casa. Spaniolilor le vin mereu idei in ultimul moment, fapt pentru care vor sa fie echipati oricand vor sa iasa din nou afara.

CITESTE SI: 6 castele de vazut in Germania

Fiestaaaa! Mucha fiesta!

7. Spaniolii se complimenteaza excesiv pentru un nordic sau un european venit din Est. „Frumoaso” si „Iubire” sunt cele mai folosite apelative. Aceste cuvinte sunt adresate de cele mai multe ori cu voce tare si o veselie sincera.

8. Nu in ultimul rand, spaniolii beau mai multa bere decat romanii si isi petrec serile la petrecerile date in strada. Popor mai petrecaret ca cel spaniol mai rar vei gasi in Europa, iar o fiesta ca in Madrid sau Sevilla n-ai sa gasesti oricat ai strabate lumea!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top