Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Soluții făcute în casă pentru INVAZIA DE GÂNDACI

Principala problemă a verii, în ceea ce privește igiena casei, este invazia de gândaci! Aceștia mănâncă aproape orice, motiv pentru care s-ar putea să te trezești cu ei peste tot. Nu lăsa la îndemână mâncarea grasă, alimente sau obiecte umede ori țesuturi din lână sau cartoane: gândacii înfulecă tot!

Unde se ascund gândacii care apar vara?
1. În interiorul mobilei de bucătărie sau în sertarele din cameră.
2. Sub clapa de la toaletă, în baie, în țevile ce fac legătura cu chiuveta
3. Sub frigider și între dispozitivele de plastic sau gumă din interiorul acestuia
4. În jurul coșului de gunoi
5. Sub masa de bucătărie

CITEȘTE ȘI: ADIO GHENE DE GUNOI ÎN BLOC
Cum poți să îi alungi din casa ta? Iată câteva rețete:
1. Ceapă + acid boric. Toacă o ceapă mică și amestec-o cu acid boric (îl puteți procura din orice farmacie). Puteți amesteca acidul boric și cu făină și puneți-l în colțurile casei pentru a scăpa de gândaci.

2. Lavanda. Pune câteva ramuri sau frunze de lavandă în locurile unde ai observayt frecvent gândaci prin casă. Mirosul puternic și plăcut al florilor de lavandă este fatal pentru gândaci.

3. Zahăr + bicarbonat de sodiu. Gândacii au un stomac eminamente acid. Fă o pastă din bicarbonatul de sodiu și zahăr umed și aplică-l în locurile unde își fac veacul micile insecte. Gândacii nu pot rezista la tot ce e dulce, iar simțind gustul zahărului, îl vor consuma fără să știe că este zahăr acid.

4. Frunze de nuc. Pune câteva frunze de nuc cu tot cu ramuri pe mobila din cameră sau din bucătărie pentru a stopa invazia de gândaci.

Sfatul de aur: Împachetați bine mâncarea și nu lăsați ambalaje ori resturi alimentare la îndemâna gândacilor. Orice firmitură poate atrage colonii întregi de gândaci.

Sursa foto: boldsky.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top