Connect with us

Revistateo.ro

copilul

Stil de viata

Sindromul cuibului gol sau ce faci atunci cand copilul pleaca

Pleaca la facultate, se muta singur sau isi intemeiaza o familie. Copilul tau nu vor mai locui alaturi de tine, iar tu nu stii ce sa faci in continuare.

CITESTE SI: 6 greseli pe care si cei mai buni parinti le fac

Plecarea copilului de acasa este un moment dramatic pentru toata familia si modul in care reactionezi in aceasta situatie iti afecteaza viata pe viitor. Este bine sa stii ca sunt cinci etape in viata unui adult: obtinerea independentei, viata de cuplu, nasterea copiilor, plecarea de acasa a copiilor si batranetea. Pentru mame, cea mai frumoasa perioada este cea dintre nasterea si plecarea de acasa a copiilor, caci ei sunt cei care le dau sens vietii. Atunci cand copilul paraseste casa, reprezinta golirea „cuibului familiei”. Acesta este un punct de cotitura pentru parinti.

Ce este de facut?

In momentul in care copilul tau pleaca in alt oras sau se muta „la casa lui”, este bine sa ii accepti decizia si sa il incurajezi. Tu iti vei gasi alinarea in bratele partenerului si in cei apropiati. Este un bun prilej pentru a-ti indrepta atentia si asupra ta. Vei descoperi vise pe care le-ai amanat, hobby-uri de care ai acum timp sa te ocupi, preocuparea pentru rasfatul propriu.

Este o noua etapa in viata ta, in care este mai mult vorba despre tine. Acorda-ti timp pentru a te relaxa si a depasi momentele grele din primele luni, cand copilul nu iti mai este alaturi. Da-i atentie si partenerului care, probabil, sufera la fel ca tine. Alinati-va reciproc si (re)descoperiti-va pasiunile comune.

CITESTE SI: Scrisoare pentru toți părinții: „Cum le-am asigurat viitorul celor 12 copii, fără să le plătesc facultățile”

Ce sa nu faci atunci cand copilul tau pleaca

Chiar daca ai aceasta tendinta, nu ii spune copilului tau sa mai ramana alaturi de tine. Incurajeaza-l sa isi continue viata si sa parcurga etapele firesti ale vietii de adult, asa cum ai facut-o si tu.

Nu ii spune ca nu se va descurca si nu il lasa sa fie dependent de tine.

Sigur vrei sa il ajuti, dar nu il sustine financiar in permanenta. Lasa-l sa se loveasca si de greutati, asigurandu-l ca esti acolo cand are nevoie.

Cel mai bine este sa va bucurati impreuna de aceasta etapa, noua pentru amandoi. Veti impartasi experiente si veti invata unul de la celalalt.

Sursa foto: howstuffworks.com

2 Comments

2 Comments

  1. kira

    2016-08-17T21:38:13+03:00 at 2016-08-17T21:38:13+03:00

    Mare lucru nu spune articolul, e superficial.

    • Adrian Vrauko

      2016-08-17T22:19:03+03:00 at 2016-08-17T22:19:03+03:00

      Buna seara, Kira!
      Iti multumim pentru comentariu, vom tine cont de parerea ta si vom incerca sa imbunatatim pe viitor acest tip de continut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top