Connect with us

Revistateo.ro

Simptomele septicemiei! Nu le ignora!

Sanatate

Simptomele septicemiei! Nu le ignora!

Tu știi ce este septicemia și care sunt simptomele septicemiei? Este bine să le cunoști. Asta deoarece este vorba despre o problemă de sănătate, ce îți poate pune viața în pericol.

Simptomele septicemiei! Nu le ignora!

Este bine de știut faptul că septicemia reprezintă o stare infecțioasă generalizată. Aceasta apare din cauza unui germene care poate duce la apariția unei boli în tot organismul prin intermediul sângelui.

Este o problemă gravă de sănătate, care poate duce chiar și la deces. În anumite cazuri, pacientul poate să intre în șoc septicemic. Astfel, presiunea sângelui poate să scadă și să se ajungă la deces.

Tocmai pentru că vorbim despre o problemă foarte gravă, este bine să cunoștem simptmele. Și, dacă apar, este bine să mergi urgent la medic. Așa cum spuneam mai sus, septicemia este o problemă foarte gravă, ce poate pune în pericol viața pacientului.

Iată care sunt simptomele pe care nimeni nu ar trebui să le ignore. Febra de peste 39 de grade, frisoanele, cefaleea, grețurile, vărsăturile, hipotensiunea, starea generală proastă, respirația greoaie și erupțiile cutanate se numără printre simptomele septicemiei.

CITEȘTE ȘI: Tipul de cancer care face multe victime la noi în țară! Iată ce spun medicii despre simptome: „Pot exista sângerări…

CITEȘTE ȘI: Simptomele infarctului mai puțin cunoscute

CITEȘTE ȘI: Simptomele menopauzei, inca necunoscute pentru multe femei

Dacă ai trei sau mai multe astfel de simptome, mergi urgent la medic! Este o problemă pe care nimeni nu trebuie să o ignore deoarece este foarte gravă și poate duce chiar la decesul pacientului.

Sunt câteva categorii de oameni care riscă să facă septicemie. Este vorba despre cei care au un sistem imunitar slăbit. De asemenea, riscă să facă septicemie și cei care se află în spital. Și cei care au suferit diverse răni trebuie să fie foarte atenți și să meargă urgent la medic dacă au simptommele prezentate în rândurile de mai sus. Și în cazul lor poate să apară septicemia.

Așadar, ai mare grijă! Dacă ai trei sau mai multe simptome dintre cele de mai sus, este indicat să te prezinți urgent la medic.

Sursă foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top