Connect with us

Revistateo.ro

remedii din plante

Stiri

Sigur ai facut si tu asta GRESIT! Vezi cum sa prepari remedii din plante!

Plantele pot fi utilizate pentru multe preparate medicinale precum siropuri, tincturi, cataplasme, comprese si creme. Nu este deloc greu sa prepari remedii din plante acasa, dar ai grija la anumite detalii.

Cum prepari INFUZIA?

Infuzia este un ceai, un leac pentru anumite afectiuni. Fiecare planta are propria doza specifica care se pune in apa fiarta insa, de regula, se pune o lingurita de planta la cana cu apa. Se beau 3 cani pe zi si se lasa la infuzat conform recomandarilor de pe ambalaj.

Cum prepari COMPRESA?

Compresa este o bucata de material textil moale, de regula un tifon steril care se inmoaie in infuzie sau dectot de plante si se aplica pe zonele afectate. Acestea pot fi calde sau reci. Compresele calde se folosesc pentru calmarea crampelor sau a durerilor musculare, iar compresele reci pot alina o durere de cap.

CITESTE SI: 4 plante interzise in sarcina. Ai grija sa nu le folosesti!

CITESTE SI: O cana cu ceai pentru SANATATEA STOMACULUI. Vezi ce plante te ajuta!

Cum prepari DECTOTUL?

Dectotul extrage substantele active din coaja, radacina sau semintele plantei. Acestea se zdrobesc intr-un mojar cu pistil si se fierb in apa timp de o ora, pana scade lichidul. Se strecoara si se mai adauga miere cat e necesar. Se pot indulci cu miere si se consuma in decurs de trei zile de la preparare, daca sunt tinute in frigider.

Cum prepari SIROPUL?

Dintre aceste remedii naturiste, siropul este cel mai gustos. De asemenea, este foarte eficient in cazul durerilor in gat. Siropul standard se prepara din 500 ml de infuzie sau dectot si 500 g de zahar sau miere. Se incalzeste lichidul in apa, apoi se pune zaharul sau mierea si se lasa sa se dizolve si sa se ingroase putin. Se pastreaza 6 luni in spatii reci. Se folosesc sticle sau borcane cu dopuri, caci in borcane cu capac insurubat poate fermenta si exploda. Siropul se administreaza astfel: 10 ml pentru adulti si 5 ml pentru copii, de trei ori pe zi.

Cum prepari TINCTURA?

Tinctura se prepara prin macerarea plantelor uscate sau proaspete in alcool. In medie, raportul ar fi de 1/3 fructe din cantitatea de alcool, dar cantitatile variaza in functie de plante. Preparatul se tine cel putin 2 saptamani intr-un borcan, in loc cald. Plantele se strecoara si ramane doar tinctura, care se pastreaza bine pana la 3 ani.

Cum prepari CATAPLASMA?

Cataplasma este o pasta de plante care se aplica pe piele, peste fasii de tifon steril. Aceste remedii din plante sunt foarte bune pentru reducerea inflamatiilor, vindecarea furuncurelor si a abceselor. Plantele se toaca marunt, se pun intr-un castron si se amesteca cu apa fierbinte pana formeaza o pasta, se pune un pic de ulei de masline, pentru a nu se forma cocoloase. Intinde pasta peste banda de tifon si tine pana cand se raceste.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top