Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi simple de curățenie pe care nu le pui în practică

Stil de viata

Sfaturi simple de curățenie pe care nu le pui în practică

O casă trebuie să fie ordonată și curată nu doar de Paște și de Crăciun, deși acestea sunt perioadele în care ne apucă groaza gândindu-ne cât de mult avem de curățat. Asta se întâmplă pentru că facem curățenie foarte rar și superficial. Ca să nu ai bătăi de cap în curățenia de sărbători, și să faci cât mai puțin curat, e nevoie să îți menții casa la niște standarde minime în orice zi din săptămână. Iată câteva sfaturi simple de curățenie pe care le ignori.

ALOCĂ-ȚI 20 DE MINUTE PE ZI ÎN CARE SĂ FACI CURAT
Prioritizarea activităților te poate băga în depresie, mai ales atunci când casa ta pare un depozit de antichități, plin de praf și lucruri aruncate aiurea. 20 de minute pe zi dedicate camerei în care îți petreci timpului sau bucătăriei îți vor ușura munca la sfârșitul săptămânii când faci curățenia generală.

CITEȘTE ȘI: IDEI SIMPLE ȘI FRUMOASE SĂ ÎȚI DECOREZI CASA DE CRĂCIUN

PUNE UN PLED PESTE PAT ÎNAINTE DE A PLECA DE ACASĂ
Da! Casa ta nu e un hotel dar hotelurile fac asta pentru că vor să mențină curățenia cât mai mult pentru clienții lor. Înainte de a merge la serviciu, aranjează-ți patul și pune peste plapumă și cearșaf, frumos împăturite, un pled. Așternutul se păstrează toată săptămâna curat în acest fel.

SPALĂ DE FIECARE DATĂ FARFURIA ÎN CARE MĂNÂNCI
Nu lăsa să se adune farfuriile în chiuvetă, pentru că atunci când le vei vedea claie-grămadă îți va veni să le arunci la gunoi și să cumperi altele. Imediat după ce ai mâncat din farfurie, poți să o speli. Mai ales dacă e vorba de o mâncare care se lipește de farfurie și nespălată vreme de 24 de ore îți va pune unghiile la contribuție. Spal-o până poate ieși mizeria de pe ea.

ATENȚIE LA HAINE ȘI PANTOFI
Nu îți arunca hainele peste tot prin casă, iar dacă iei o pereche nouă de pantofi în picioare, pune-o pe cea veche într-un dulăpior, după ce i-ai șters cu o perie sau o cârpă uscată pe talpă. Astfel praful nu se va aduna la fel de repede.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top