Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Sfaturi practice pentru ca mancarea sa nu se strice (macar) in primele zile de Craciun

Cea mai mare provocare legata de mancare, de Sarbatori, nu este data de felul in care trebuie preparate anumite delicii culinare ci cum faci ca sarmalele, piftia, friptura si prajiturile sa nu se strice imediat dupa prima zi de Craciun.

Sfaturi practice pentru ca mancarea sa nu se strice de Craciun:

1. CELE 4 GRADE DE AUR DIN FRIGIDER

Atunci cand bagi mancarea in frigider, asigura-te ca temperatura din interiorul acestuia nu trebuie sa depaseasca 4 grade (0 in cazul fructelor si legumelor). Daca ai scos un produs din congelator (de exemplu, carnea) si ai folosit doar o parte din ea, este bine sa o introduci tot in congelator.

2. MANCAREA CALDA NU ARE CE CAUTA IN FRIGIDER

Niciodata, dar niciodata nu este bine sa bagi alimentele calde in frigider. Motivul este simplu: frigiderul va folosi mai multe resurse pentru racirea mancarii tale, iar temperatura acesteia va influenta si poate altera si celelalte produse din frigider.

3. CARNURILE, TOT TIMPUL IN PARTEA DE JOS A FRIGIDERULUI

Carnea de peste, curcan, porc sau pui se tine in raftul de jos al frigiderului. Laptele, ouale si salatele se recomanda a se pozitiona pe rafturile superioare.

4. FRUCTELE SI LEGUMELE, IN ‘ZAPADA’

Daca in partea cea mai rece a frigiderului te-ai gandit sa pui orice alt aliment cu exceptia fructelor si verdeturilor, ai facut o proasta alegere. Daca le pui in frigider, nu le pastra in pungi de plastic pentru ca se vor umezi si mai tare. Lasa-le descoperite.

5. DACA TII LEGUMELE SI FRUCTELE PE RAFT, E BINE SA NU LE PASTREZI IN ACEEASI CUTIE

Fructele pot emite un gaz care distrug legumele, luandu-le din proprietati si ‘deshidratandu-le’.

6. TERMENUL DE VALABILITATE PENTRU MANCARURILE DE CRACIUN

– Carnea si preparatele din pui (de la umpluturi la rulada cu carne ori alte delicii): maxim 2 zile, poate chiar trei daca le pastrezi cu atentie in frigider.
– Carnea de miel sau de porc (de la 3 la 5 zile)
– Supele (maxim 2 zile)

7. CURATA FRIGIDERUL DACA EXISTA SCURGERI

Daca, din greseala, un produs s-a spart si curge lichid in tot frigiderul (e posibil sa fie un borcan cu zacusca, un compot sau laptele din sticla), curata imediat frigiderul deoarece aceste lichide, in special uleiurile, creeaza un mediu propice acumularii bacteriile si risti astfel sa te imbolnavesti.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top