Connect with us

Revistateo.ro

Sfantul Apostol Toma este praznuit de crestinii ortodocsi in data de 6 octombrie. Sarbatoarea este marcata cu cruce neagra in calendarul crestin ortodox.

Stil de viata

Sfantul Apostol Toma – 6 octombrie. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

Crestinii ortodocsi il praznuiesc in data de 6 octombrie pe Sfantul Apostol Toma. Sarbatoarea este marcata cu cruce neagra in calendarul crestin-ortodox.

Sfantul Toma este unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mantuitorului Iisus Hristos. Numele sau inseamna geaman in limba aramaica. Apostolul a intemeiat biserici in India, unde a sfintit preoti si episcopi si a convertit la crestinism doua sotii de mari principi indieni. Unul dintre ei l-a condamnat la moarte, iar Toma a fost ucis cu lancea.

Moastele sale au fost aduse la Edessa, in anul 165. Sfantul Apostol Toma este cunoscut in traditia populara drept „Necredinciosul”, din cauza faptului ca nu a dat crezare vorbelor conform carora Hristos a inviat: „Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede” (Ioan 20, 25). El este considerat si patronul arhitectilor, zidarilor si al pietrarilor.

Sfantul Apostol Toma – Ce sa nu faci in aceasta zi

Se spune ca in aceasta zi nu este bine sa te certi cu persoanele apropiate sau sa ai ganduri necurate. Trebuie sa te abtii de la vici si sa nu faci abuzuri. Este o zi de rugaciune, in care credinciotii trebuie sa faca fapte bune.

Rugaciunea Sfantului Apostol Toma

Sfinte Apostole Toma, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pe Fiul lui Dumnezeu Cel fara de inceput, Dumnezeu Cuvantul, Cel Ce S-a aratat pe pamant cu Chipul precum sun­tem noi, pe Care L-ai vazut, marite, ale Carui maini si coas­ta cu palma le-ai pipait, roa­ga-L sa mantuiasca pe robii sai…Citește continuarea pe huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top