Connect with us

Revistateo.ro

Sfanta Mironosita, intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena este praznuita pe 22 iulie, in aceeasi zi cu Sfanta Marcela din Chios

Stil de viata

Sfanta Mironosita Maria Magdalena si Sfanta Marcela

Sfanta Maria Magdalena s-a nascut in satul Madgdala. Ea a trait cu frica lui Dumnezeu pana in ziua in care a fost posedata de sapte diavoli. Cuprinsa de aceasta molima diavoleasca, ea a aflat ca Iisus Hristos umbla prin tinutul sau si s-a dus la Mantuitor pentru a-i cere ajutorul.

Izbavita de demoni, ea a renuntat la toate bunurile lumesti pentru a-l urma pe Iisus, asistand si la invierea lui Lazar.  In timp ce ceilalti discipoli isi abandonasera Invatatorul in momentul arestarii Sale, ea l-a urmat pana in curtea marelui preot, apoi la tribunalul lui Pilat, unde a asistat la procesul Sau nedrept, la Patimile sale si i-a ramas alaturi langa Cruce, impreuna cu Maica Domnului si cu Sfantul Ioan Teologul, scrie calendar-ortodox.ro.

Sfanta Mironosita a ramas dupa Invierea Domnului si pana la Inaltare alaturi de Fecioara Maria. Ea a participat alaturi de Nascatoarea de Dumnezeu si de Apostoli la Inaltarea Domnului de pe Muntele Maslinilor, dar si la Pogorarea Sfantului Duh din ziua Cinzecimii.

Citeste si: Rugăciunea făcătoare de minuni

Citeste si: Canon de rugaciune catre cei 7 sfinti adormiti din Efes, pentru cei care au probleme cu somnul

A slujit Maicii Domnului la Ierusalim pana cand acesta a trecut la cele vesnice, dupa care l-a urmat pe Sfantul Ioan Teologul in Efes si acolo si-a sfarsit viata pamanteasca.  Moastele ei se afla in mai multe locasuri din Sfantul Munte, in Grecia, in Ierusalim si Bulgaria.

Rugaciunea catre Sfanta Mironosita Maria Magdalena

O, icoana a pocaintei, preaminunata si de mirare podoaba a femeilor si tuturor crestinilor lauda si bucurie, care intocmai cu Apostolii te-ai aratat, slavita mironosita Maria Magdalena, primind rugaciunea noastra cea de acum, dintru toate smintelile si durerile sufletesti si trupesti si de vrajmasii vazuti si nevazuti ce vin asupra noastra, izbaveste-ne pe noi, ucenita a lui Hristos, si catre Imparatia Cerurilor indrepteaza cu mijlocirea ta pe toti cei ce cu umilinta si cu dragoste, urmand credinciosiei tale, Ii canta lui Dumnezeu: Aliluia!

Sfanta Marcela

Tot in aceasta zi este celebrata si Sfanta Marcela din Chios. Ea si-a pastrat fecioria cu pretul vietii, fiind o dedicata slujitoare a Domnului. A fost ucisa de propriul tata, care cuprins de duhul desfranarii a inceput sa pofteasca la ea. Se spune ca pietrele care au fost udate cu sangele fericitei mucenite se inrosesc in chip minunat, din cand in cand, iar credinciosii care se ating de ele primesc binecuvantari si se vindeca de anumite suferinte trupesti.

Ea este ocrotitoarea insulei Chios ai a tuturor celor care lupta cu patima desfranarii, dorind a trai in curatie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top