Connect with us

Revistateo.ro

Sexul și procesul de îmbătrânire

dragoste

Sexul și procesul de îmbătrânire

Oamenii par să vrea și trebuie să fie aproape unii de alții.Pe măsură ce înaintează în vârstă, mulți doresc să aibă în continuare o viață sexuală activă și care să îi satisfacă. Îmbătrânirea poate provoca totuși unele modificări. Haideți să vedem cum se împacă sexul și procesul de îmbătrânire.

Care sunt schimbările normale? Îmbătrânirea normală aduce schimbări fizice atât șa bărbați, cât și la femei. Aceste schimbări afectează uneori capacitatea de a simți satisfacție sexuală. Unele femei, totuși, se bucură mai mult de sex pe măsură ce îmbătrânesc. După menopauză, ele nu se mai simt temătoare în ceea ce privește sarcinile nedorite și se pot simți mai libere să se bucure de activitatea sexuală.

Odată cu vârsta, vaginul unei femei se îngusteazăși pereții acestuia devin mai subțiri și un pic mai rigizi. De asemenea va exista mai puțină lubrifiere vaginală. Aceasta poate afecta plăcerea sexuală.

Boala și medicamentele pe care le luați pentru a trata problemele de sănătate pot afecta viața sexuală. Dar chiar și așa, unele probleme de sănătate nu ar trebui să vă oprească de la a avea o viață sexuală activă. Durerile articulare pot face actul sexual inconfortabil. Odihna, băile calde și schimbarea poziției pot fi de ajutor. În plus față de artită, durerile care continuă pe parcursul a mai multor luni, pot fi cauzate de alte condiții osoase sau musculare, circulație proastă, sau probleme ale vaselor de sânge. Acest disconfort poate duce la probleme de somn, depresie și dificultăți în mișcare. Cereți părerea medicului și urmați un tratament care vă poate ajuta.

Incontinența, care se manifestă cel mai des la femei, poate fi un factor care vă oprește din activitatea sexuală odată cu vârsta. Presiunea suplimentară pe zona abdominală în timpul sexului, poate fi un motiv întemeiat pentru unele persoane să evite sexul. Vestea bună este că, de obicei, aceasta este tratabilă.

Sexualitatea este de multe ori un echilibru delicat între fizic și emoțional. Modul în care te simți, poate afecta capacitățile tale. De exemplu, o femeie care este îngrijorată că aspectul ei se schimbă odată cu vârsta, poate întâmpina probleme sexuale deoarece este concetrată doar pe acest aspect și nu se mai simte dorită.

Există lucruri pe care le puteți face pentru a menține o viață sexuală activă. Acordați atenție partenerului și tratați cu răbdare problemele și schimbările prin care treceți amandoi.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in dragoste

To Top