Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt semnele infertilității. Dacă le cunoști, vei merge la medic la timp astfel încât să poți trata problemele pentru a scăpa de ele.

Sanatate

Semnele infertilității pe care cuplurile trebuie să le cunoască

Infertilitatea este o problemă pe care multe cupluri o au. Potrivit statisticilor, unul din șase cupluri se confruntă cu problema aceasta. Dacă vei cunoaște semnele infertilității, atunci vei putea lua măsuri din timp. Dacă vei merge la medic, ți se pot recomanda tratamente care cresc șansele de a avea un copil.

Semnele infertilității pe care cuplurile trebuie să le cunoască

1. Menstruația neregulată. De regulă, distanța dintre menstruații este de 28 de zile. Însă, nu te speria dacă lucrul acesta nu este valabil în cazul tău. Dacă menstruația îți vine cu câteva zile mai devreme sau mai târiu, nu este nicio problemă. Însă, dacă nici nu mai știi când ai avut menstruație ultima dată, atunci este un semn că ar trebui să mergi la medic. Ar putea fi vorba despre o problemă legată de ovulație. Astfel de tulburări sunt de vină pentru apariția infertilității.

2. Menstruațiile abundente sunt o altă cauză a infertilității. În astfel de cazuri ar putea fi vorba despre o problemă la nivelul rinichilor sau la nivelul tiroidei. Însă, menstruațiile abundente apar și din cauza faptului că ovarele nu mai eliberează ovule în fiecare lună. Drept urmare, apare un dezechilibru hormonal. Din această cauză apar și menstruațiile abundente, care pot fi un simptom al infertilității.

3. Crampe menstruale foarte dureroase. Multe femei au dureri în prima zi a menstruației. Însă, în unele cazuri, aceste dureri durează mai multe zile, nu numai în prima zi. Însă, pe lângă aceste dureri mai apar și alte simptome precum incontinența urinară, durerile în zona lombară și durerile în timpul actului sexual. Endomentrioza este o afecțiune în cazul căreia apar astfel de simptome. Multe femei care au această probemă se confruntă cu infertilitatea.

4. Coșurile de pe față sunt un alt semn al infertilității. Problemele hormonale sunt unul dintre motivele pentru care apare infertilitatea. Sindromul ovarelor polichistice este un alt motiv pentru care apar coșurile și, de asemenea, este o cauză a infertilității.

Articole pe aceeași temă:

Semne de infertilitate la femei

Care este legatura dintre alimentatie si fertilitate?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top