Connect with us

Revistateo.ro

Cauze ale infertilitatii la femei

Sanatate

Cauze ale infertilitatii la femei

30% din femeile din Romania care au peste 35 de ani nu pot deveni mamici, se arata intr-un comunicat emis de ropharma-healthcare.ro

56% dintre persoanele afectate de infertilitate nu fac un control medical pentru a depista problema. Medicii sustin ca cifra este ingrijoratoare. Factorii care declanseaza imposibilitatea de a face copii sunt diversi: de natura hormonala, medicala, anatomica sau chiar schimbari bruste ale stilului de viata.

Cele 5 afectiuni asociate cu infertilitatea

Iata cateva dintre cele mai relevante cauze ale infertilitatii la femei:

1. Sindromul ovarului polichistic. Obezitatea poate contribui la dezvoltarea ovarului polichistic. Ovulatia este afectata, iar un alt efect imediat este cresterea parului in zone nedorite. Apoi, apar chisturile si dupa aceea persoana devine sterila. Acest sindrom este cauzat de producerea in exces a hormonilor masculini. Cercetatorii cred ca excesul de insulina ar fi cauza producerii in exces a acestor hormoni.

2. Hipotiroidismul este o alta cauza a infertilitatii feminine. In acest caz, glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar avea nevoie corpul. Primele simptome ale hipotirodisimului sunt senzatia de oboseala, depresia, durerile musculare, scaderea in greutate, scaderea capacitatii de concentrare.

3. Afectiunile inflamatorii precum Chlamydia cauzeaza infertilitate. Colul uterin se inflameaza, iar 70% dintre doamne nu reprezinta simptomatologie. In cazul in care nu se consulta un medic si boala nu se depisteaza la timp exista un riscul de inflamare necontrolata a trompelor uterine.

4. Endometrioza. Aceasta afectiune interna a uterului este o alta cauza a infertilitatii intrucat tesutul care creste in mod normal in uter apare si se dezvolta in alte parti. Simptome: durere pelviana, crampe dureroase in timpul menstruatiei, durere in timpul actului sexual, urinare frecventa, dureri ingrozitoare de spate. Intre 20 si 30% dintre femei sufera de aceasta afectiune.

CITESTE SI: 6 lucruri pe care trebuie să le știi despre INFECȚIILE VAGINALE

5. Insuficienta ovariana prematura. Afectiunea apare atunci cand ovarele nu mai elibereaza ovule inainte de 40 de ani. Afectiunea este cauzata de toxinele acumulate in corp, dar poate fi si genetica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top