Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Semnele din palme care anunță cancerul

Aspectul palmelor dezvăluie o serie de probleme de sănătate, conform celor mai recente descoperiri făcute de cercetători.

Primele semne de cancer în organism pot apărea chiar în palme, susțin specialiștii britanici.

Aceste semne apar la nivelul pielii. Palmele se modifică și au un aspect îmbătrânit, neîngrijit.

Atunci când această maladie se instalează în corp, palmele încep să crape, pielea se îngroașă și se înroșește, ca și cum ar fi opărită.

Nu mulți oameni dau importanță acestor semne și tocmai de aceea ajung la medic când mai e puțin de făcut.

În unele cazuri, aceste simptome pot apărea și dacă persoanele sunt deshidratate, însă dacă ele persistă mai multe zile la rând, este recomandată vizita la doctor pentru analize amănunțite.

Mai mult, dacă aceste semne sunt însoțite de alterări ale stării de sănătate în general, este clar că organismul este bombardat de agenți dăunători.

Atunci când pielea crapă și se înroșește apar în general și febra, însă nu este o febră tipică răcelii sau gripei. E vorba de o căldură care este constantă și se resimte la nivelul întregului corp.

Febra apare de obicei când cancerul s-a extins în alte zone decât cea din care a erupt. Aproape toți pacienții cu cancer fac febră, notează site-ul healthfoodteam.com.

Simptome ale cancerului pe care femeile le ignoră

Daca observi anumite simptome, anumite schimbari la nivelul corpului, este indicat sa mergi la medic.

Ar putea sa nu fie nimic grav, dar ar putea, de asemenea, sa fie un simptom al cancerului. Insa, inainte de a intra in panica, mergi la medic. Iti va spune despre ce este vorba.

Tuse persistenta, dureri in piept, respiratie suieratoare sau scurtarea respiratiei. Mai multe tipuri de cancer pot da aceste simptome. Printre ele se numara cancerul pulmonar si leucemia.

Modificari la nivelul sanilor. Desi multe modificari nu au legatura cu cancerul, lucrul acesta nu inseamna ca nu trebuie sa iti faci o programare la doctor. Daca observi orice schimbare la nivelul sanilor, cel mai bine este sa nu o ignori.

Ganglioni limfatici inflamati. Daca ai descoperit ca ai ganglioni inflamati, insa stii ca inainte nu erau astfel, atunci ar putea fi vorba, printre altele, de cancer limfatic. Si, daca observi ca ganglionii se maresc din ce in ce mai mult, atunci este bine sa mergi la medic.

Schimbari la nivelul pielii. Daca observi ca o alunita isi schimba forma sau culoarea, este un semn clar ca trebuie sa mergi la medic.

Slabiciune sau oboseala. Multi oameni se pot simti slabiti sau obositi din cauza programului incarcat. Insa, daca pe langa aceste simptome mai ai si altele care te ingrijoreaza, atunci ar fi bine sa mergi la medic. Poate nu este nimic grav, dar ar putea fi si un semn al cancerului.

Schimbari la nivelul gurii. Daca fumezi, atunci fii atenta la petele albe care pot sa apara in cavitatea bucala sau pe buze. Ar putea fi un semn al cancerului.

Menstruatii abundente sau sangerari intre menstruatii. Ar putea fi printre primele simptome ale cancerului uterin/endometrial.

Durere, in special la nivelul spatelui. Multe persoane se confrunta cu aceasta problema. De aceea este adesea ignorata. Durerea persistenta poate fi un semn al cancerului localizat la nivelul creierului, oaselor, ficatului, sanilor etc.

Scaderea brusca in greutate ar putea fi un semnal de alarma

Schimbarile unghiilor. Schimbarile inexplicabile ale unghiilor ar putea fi semnul aparitiei cancerului. Urmareste petele care pot sa apara pe unghii.

Pot fi albe sau pale. De asemenea, daca observi dungi maronii sau negre sub unghii, nu ar trebui sa le ignori.

Infectii frecvente si/sau febra. Febra puternica si de care nu poti scapa ar putea fi, de asemenea, un indiciu al aparitiei cancerului. In acest caz vorbim despre leucemie sau alte tipuri de cancer de sange.

Scaderea brusca in greutate fara sa fi luat masuri in acest sens. Cine nu isi doreste sa scape de kilogramele in plus?

Insa, daca pierzi prea multe kilograme intr-un timp scurt fara sa-ti fi schimbat dieta sau fara sa fi inceput sa practici un anumit sport, atunci ar fi bine sa nu mai amani programarea la medic. Ar putea fi vorba despre probleme ale tiroidei, insa si despre cancer la stomac, cancer pulmonar sau cancer pancreatic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top