Connect with us

Revistateo.ro

Semne ca ai o boala genitala

Educatie

Semne ca ai o boala genitala. Cand e cazul sa mergi urgent la medic

Nu le evita! Cele mai evidente semne ca ai o boala genitala pot parea banale. Multe femei trec anumite manifestari la „si altele”. Orice modificare anormala a aparatului genital poate indica o infectie. Si, dupa cum stiti, cele mai multe boli sunt provocate de infectii si bacterii.

Nu toate bolile genitale se iau prin transmitere sexuala. Unele dintre ele pot aparea din cauza structurii hormonale din organism, a unei igiene indoielnice sau a dusurilor excesive in zona organului sexual.

Cele mai importante semne ca ai o boala genitala

1. Femeile pot recunoaste o boala genitala dupa modificarea secretiilor vaginale. Aceste secretii au, in general, o culoare albicioasa. Ele sunt mai abundente si transparente in perioada ovulatiei si nu au un miros specific.

Primul semn ca secretiile vaginale s-au modificat din punct de vedere structural este mirosul neplacut chiar si dupa igienizarea zonei. Bolile care pot fi anuntate de mirosul vaginal neplacut sunt candidoza, tricomoniaza si gardnerella vaginalis.

2. Mancarimile si sangerarea la scarpinare sunt alte semne ca aparatul genital, in special zona pelviana, este infectata. Daca timp de mai multe zile la rand aceste mancarimi nu dispar, inseamna ca in corpul tau e prezenta o ciuperca.

3. Sangerarile vaginale in afara perioadei menstruale te avertizeaza, de asemenea. Tumorile de la nivelul uterului exercita o presiune asupra aparatului reproducator, iar asta poate duce la sangerari.

semne-ca-ai-o-boala-genitala-cand-e-cazul-sa-mergi-urgent-la-medic

4. N-ai spune ca durerile de cap, scurgerile mamelonare (ale sanilor), tulburarile de somn, durerile abdominale sau transpiratiile excesive ar putea fi semnale ale unei afectiuni genitale. Coroborate cu semnele de la punctele 1, 2 si 3, acestea trebuie luate in serios mai ales daca persista in timp.

CITESTE SI: Anexita – semne ca organul genital feminin e plin de bacterii periculoase

De fiecare data cand observi schimbari anormale ale organului sexual, du-te la medic. Consulta un ginecolog pentru oricare din semnele enumerate mai sus. Nu lua medicamente dupa ureche, pentru ca iti pot face mai mult rau decat bine. Mai mult, evita sa iei anticonceptionale fara un consult medical amanuntit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top