Connect with us

Revistateo.ro

Semnal de alarma privind scolile din Romania

Stiri

Semnal de alarma privind scolile din Romania

Semnal de alarma privind scolile din Romania.

Asociatia Secular-Umanista din Romania trage un semnal de alarma in prima saptamana din noul an scolar: Autoritatile statului incurajeaza „biserificarea” scolilor, un proces periculos pentru dezvoltarea normala a copiilor.

„Inceperea anului scolar aduce in atentie, din nou, un fenomen pervers: transformarea scolilor in adevarate biserici, proces tolerat sau chiar incurajat de catre autoritati. Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a atras atentia in repetate randuri asupra riscurilor pe care le presupune dubla subordonare a profesorilor de religie – deşi angajati si platiti de Ministerul Educatiei, ei sunt direct raspunzatori in fata cultelor care i-au trimis in scoli”, se arata in comunicatul ASUR.

CITESTE SITOT CE TREBUIE SA STII DESPRE NOUL AN SCOLAR

Principalul pericol prevazut de ASUR este un proces ireversibil prin care elevii sunt indoctrinati religios, inca de la varste fragede, cand abia invata sa scrie si sa citeasca.

O alta preocupare a asociatiei, tot legat de biserificarea scolilor, este ca in ultimii ani tot mai multi profesori de religie, majoritatea preoti, devin diriginti sau chiar directori de scoala, transformand unitatea de invatamant intr-o adevarata biserica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top