Connect with us

Revistateo.ro

Vrei să prepari o friptură, dar carnea este înghețată? Iată trucul bucătarilor cu care să dezgheți carnea în cinci minute.

Stil de viata

Secretul bucătarilor: Cum să decongelezi carnea în cinci minute

Este sfârșitul unei zile lungi și vă doriți o friptură gustoasă și suculentă. Din fericire, aveți o bucată mare de carne în congelator numai bună de gătit. Însă, din păcate este înghețată, iar cina ar trebui să fie gata în aproximativ două ore. E timpul să renunțați la dorința de friptură și să începeți să preparați paste făinoase? Nu, nu așa de repede.

Iată metoda prin care carnea se dezgheață în cinci minute

Bucătarii ne dezvăluie un truc care va dezgheța carnea în mai puțin de cinci minute. Cum? Luați două cratițe de metal. Așezi prima cratiță cu fundul în sus și apoi carnea o pui într-o pungă peste ea. A doua cratiță, după ce o umpli cu apă caldă, o vei pune peste carne.

Greutatea apei și temperatura acesteia vor accelera decongelarea. În cinci minute carnea ar ar trebui să fie dezghețată și pregătită de gătit.

Bucătarii spun că vechea tehnică de a lăsa carnea să se dezghețe la temperatura camerei nu este corectă. Carnea lăsată mai mult de două ore la temperatura camerei nu mai este sigură pentru consum.

Ei spun, de asemenea, că dacă este planificat din timp meniul, carnea se scoate din congelator și se pune în frigider pentru a se dezgheța.

Alte articole pe aceeasi tema: De ce este bine să pui ceapă în congelator. Trucul acesta îți va schimba viața

Pentru a-ți ușura activitățile zilnice, poți apela la mai multe trucuri. Sunt simple și eficiente și îți pot schimba viața. Află de ce trebuie să pui ceapă în congelator, dar și ce alte trucuri poți folosi astfel încât unele lucruri să nu îți mai dea bătăi de cap.

De ce este bine să pui ceapă în congelator. Trucul acesta îți va schimba viața
Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu.

De asemenea, mai există și alte trucuri pe care le poți folosi în bucătărie. Spre exemlu, dacă vrei ca legumele să fie mai crocante, atunci tot ce trebuie să faci este să le pui în apă rece. Adaugă și o jumătate de cartof în apă. Poți face asta îniante de a găti morcovii, țelina sau ridichile, astfel încât acestea să fie mai crocante.

Dacă vinul pe care îl ai acasă începe să își schimbe gustul și să devină mai acru, nu trebuie să îl arunci. Ai putea adăuga câteva stafide în sticlă și astfel vei rezolva problema.

Pentru ca sarea de bucătărie să nu se mai întărească, ai putea pune câteva boabe de orez în solniță. Este un truc simplu pe care îl poți încerca.

Știai că atunci când pregătești un desert ai putea înlocui ouăle cu o jumătate de banană? Încearcă și tu asta data viitoare când pregătești ceva dulce și vezi rezultatele.

Dacă vrei ca brânza din frugider să reziste mai mult timp, atunci ai putea să o învelești în hârtie.

Atunci când pui ouăle la fiert, ai puta recurge la un truc interesant astfel încât rezultatul final să fie perfect. Pune la fiert două ouă, apoi pune în apă puțin bicarbonat de sodiu și puțin suc de lămâie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top